Roda de premsa de la presentació de l'ACE a Concactiva

Magí Trullols, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, s’acomiada del càrrec

Cedirà el càrrec a Carme Pallàs, que es convertirà en la primera dona presidenta d'aquest organisme

Magí Trullol  s'acomiada, aquesta setmana, de president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Aquest càrrec l'ha ocupat durant els últims dos anys.
 

Abans de cedir la presidència, Trullols ha volgut fer un  balanç  exhaustiu del seu mandat. Ha tingut lloc en un entorn de «consens» i d'«unitat», fet que ha volgut posar en valor. 

El president de l'organisme supracomarcal ha reconegut que han sigut dos anys intensos, marcats per la pandèmia de la Covid-19. També pels aiguats de l'octubre de 2019.

S'ha avançat en projectes com l'aprovació de la Carta del Paisatge. També la posada en marxa de la seu de BaseActiva a Santa Coloma de Queralt  (traslladant i unificant serveis a la Baixa Segarra). S'ha creat la xarxa de telecomunicacions a nivell comarcal i institucional i l'Agència Comarcal de l'Energia.

També s'han licitat de les obres de millora al Centre Comarcal de Tractament de Residus. S'ha dut a terme la implantació del Curs Formatiu de Grau Superior d'Energies Renovables, el primer d'aquestes característiques a fer-se a la comarca. Per últim, s'ha fet l'abastament d'aigua potable provinent del CAT a nou municipis de la comarca que actualment en pateixen mancança.

Magí Trullols renunciarà a la presidència i cedirà el càrrec a Carme Pallàs, que es convertirà en la primera dona presidenta d'aquest organisme. Això es va pactar en l'acord de govern a principi de mandat. El ple tindrà lloc dilluns, dia 5 de juliol, a les 19.00 h.