Pla aeri de l'Espluga de Francolí

Males notícies a l'Espluga de Francolí: Es mantindran els talls d'aigua nocturns

L'alcalde apunta que amb les reserves actuals de moment no necessiten camions cisterna

L'Espluga de Francolí  mantindrà els  talls d'aigua  nocturns fins que no hi hagi més pluges. L'ajuntament va aplicar la restricció el passat 17 d'agost i de moment seguirà vigent, segons ha explicat l'alcalde Josep Maria Vidal. «Els talls ens ajuden a mantenir uns bons nivells sense haver de portar cubes», ha indicat.

De fet, des de fa uns dies que ja no fan aportacions amb camions cisterna perquè els darrers ruixats han permès recuperar una mica els aqüífers. De tota manera, el batlle ha indicat que amb els consums actuals i si no entrés aigua als dipòsits únicament podrien garantir el subministrament uns sis dies més. Per això, considera necessari mantenir les restriccions perquè la situació «encara és difícil».

Vidal ha reconegut que observen els nivells dels dipòsits dia a dia i que prenen les decisions en funció de la situació que hi ha perquè no se'ls escapi el control. L'alcalde ha valorat que actualment els nivells dels dipòsits són bons, però que hi entra poca aigua per l'escassetat  que hi ha als aqüífers. «Si tinguéssim una bona aportació podriem engegar tot el dia», ha exemplificat.

Més enllà dels  ruixats, que a la localitat no han estat gaire generosos, la problemàtica també ha millorat perquè amb l'arribada de setembre hi ha menys habitants i, per tant, menys consum. «Les restriccions tenen més efecte ara que a l'agost», ha assegurat. Amb tot, ha confiat que arribin noves pluges aviat perquè «si no entra ni una gota d'aigua els dipòsits quedaran buits».