Memora alerta que mantenir oberta la sala de vetlles de Montblanc pot suposar un «risc greu»

El recurs presentat per Mémora s'ha admès a tràmit i mentre no es resol, la companyia funerària demana que es cessi l'activitat

Mémora Serveis Funeraris ha emès un comunicat en relació a la interposició d'un recurs contenciós-administratiu contra l'obertura de la sala de vetlla al Cementiri Municipal.

Tal com va avançar l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, aquesta setmana al ple municipal, Mémora Serveis Funeraris - que presta els seus serveis funeraris a Montblanc des que va adquirir  la Funerària Rovira i va construir el tanatori de la comarca, l'any 2006 -  ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra l'ajuntament qüestionant el procediment pel qual s'ha autoritzat l'obertura de la sala de vetlles del cementiri municipal i les condicions en que està aquesta sala per a prestar aquest servei correctament.

Reunió entre Mémora i l'Alcalde de Montblanc

En el comunicat que Mémora ha fet arribar avui als mitjans, des de la companyia funerària asseguren que un cop reoberta la sala de vetlla al Cementiri Muncipal el passat 16 de juny, Mémora va demanar, a mitjans de juliol, informació per escrit a l'Ajuntament vers  «la motivació i justificació» d'aquesta obertura. Des de Mémora asseguren que es van reunir també amb l'alcalde i el secretari de l'ajuntament el dia 30 de juliol però que no es va poder establir  «diàleg i resposta sobre la justificació respecte la conveniència de que l'administració pública intervingui en una activitat liberalitzada per llei, com és la de vetlla, ja coberta al municipi».

Mémora, també fa referència al comunicat  «a l'incompliment de les condicions mínimes que una instalació com aquesta requereix segons la legislació sanitària vigent»  com a justificació per presentar el mes de setembre el Recurs Contenciós Administratiu.

«Greu risc per la salut pública»

La companyia funerària alerta del   «greu risc que pot representar per la salut pública el manifest incompliment legal dels requeriments sanitaris d'aquesta instal·lació» a la vegada que sol·licita l'aplicació  «immediata de mesures cautelars com són el cessament de l'activitat mentre no existeixi sentència ferma al respecte»

El recurs ha estat ja admès a tràmit per part del Jutjat del Contenciós Administratu de Tarragona i ara cal veure si el jutge decideix aplicar les mesures cautelars que Mémora sol·licita i tancar la sala de vetlles mentre no es resolgui el cas. L'Ajuntament per altra banda, també ha de presentar als jutjats l'expedient administratiu relatiu a l'obertura de la sala de vetlla davant el Jutjat de Tarragona. El pas següent, segons apunten des de Mémora  «serà analitzar-lo i presentar l'oportuna demanda sobre, entre d'altres, les citades irregularitats»

L'alcalde té «la consciència tranquil·la»

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va explicar al ple municipal de dimecres que «té la consciència tranquil·la, no fem cap prevaricació, ni apostem per cap empresa funerària». El mateix plenari va facultar via decret d'alcaldia Andreu per comparèixer davant del jutge i defensar la postura de l'ajuntament davant aquest recurs.