La Conca de Barberà dota els menjadors escolars amb dispositius antiennuegament

El Consell Comarcal ha adquirit un total de 19 d'aquests aparells, per un import global de més de 3.200 euros

El Consell Comarca de la Conca de Barberà posarà en marxa aquest dimecres, dia 5 de setembre, al matí, un taller pràctic adreçat a uns vint-i-cinc monitors de menjador de la comarca sobre el funcionament dels nous dispositius antiennuegament de què disposaran, a partir de l'inici d'aquest curs, els menjadors escolars que gestiona l'ens comarcal.

El Consell Comarcal ha adquirit un total de 19 d'aquests aparells, per un import global de més de 3.200 euros, a l'empresa Gestió Integral 360SC.  L'ens comarcal desataca que aquest aparells són específics per a nadons, infants o adults.

 

Actuar amb rapidesa per evitar l'ennuegament

Un ennuegament impedeix l'entrada d'oxigen en els pulmons, ja que s'obstrueix la principal via respiratòria. Aquesta manca d'oxigen, si es perllonga per més de quatre minuts, pot causar danys cerebrals seriosos, derivant en una mort cerebral si es perllonga fins als 10 minuts. D'aquí la importància de poder actuar amb la màxima rapidesa i agilitat sobre la víctima, garantint les màximes possibilitats de supervivència.

El Consell Comarcal ha adquirit un total de 19 d'aquests aparells.
El Consell Comarcal ha adquirit un total de 19 d'aquests aparells. | CCCB

 

En aquests moments, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà gestiona 10 menjadors escolars, a través de l'empresa Cuina i Gestió, SLU de Reus, amb una mitjana de 260 comensals diaris.

En el marc del procés de millora continua del servei, l'ens comarcal ha optat per equipar amb sistemes d'anti-ennuegament, ja que, juntament amb les parades cardiorespiratòries o les morts sobtades, les morts causades per asfíxia degudes a un ennuegament ocasionen anualment la mort de més de 1.900 persones, només a l'Estat espanyol.

A més de disposar dels equips, s'assenyala la importància que les persones que siguin responsables de la seva utilització, si arribés el moment d'haver-los d'emprar, estiguin degudament formades. I d'aquí la sessió que tindrà lloc aquest dimecres.