Un llibre amb unes ulleres al damunt

Menja'm a versos: l'Espluga de Francolí proposta aquesta acció poètica

Coincideix amb l'any commemoratiu del 100 aniversari de Gabriel Ferrater

La Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola i el Punt d'Informació Juvenil Francolí  de l'Espluga organitzen una acció poètica anomenada "Menja'm a versos". Ho fan  per celebrar el  Dia Mundial de la Poesia.

Es tracta d'una activitat que implica a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Joan Amigó, per donar visibilitat a la poesia amb nous llenguatges audiovisuals.

Els joves que hi participin voluntàriament hauran d'escriure un vers original i genuí que es gravarà i es penjarà a les xarxes socials al llarg de tota la setmana. Així mateix, el mateix dia 21 de març, el Dia Mundial de la Poesia, l'alumnat també llegirà el poema Si puc de  Gabriel Ferrater. Coincideix amb l'any commemoratiu del 100 aniversari del seu naixement, un resultat que es podrà veure a les xarxes socials.

Aquesta acció es va dur a terme per primera vegada l'any 2021 amb l'objectiu d'acostar la poesia  al jovent de l'Espluga de Francolí.

Una iniciativa que rep el suport i la col·laboració de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà, la Institució de les Lletres Catalanes i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. També de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.