Tot a punt per a la desena edició del Mercat Vell de Conesa

L'acte tindrà lloc aquest dissabte, 4 d'agost, i comptarà amb un gran nombre d'activitats per a tots els públics

Aquest dissabte, 4 d'agost, el Mercal Vell de Conesa celebrarà la seva desena edició.  Enguany, s'han programat diversos actes perquè tant petits com grans gaudeixin d'una jornada per recordar. Les activitats que s'han organitzat començaran a partir de les 10.00 hores del matí de dissabte, i no finalitzaran fins a les 21.00 hores del vespre. 

El Mercat Vell de Conesa aconsegueix sorprendre cada any als visitants que venen al municipi.  Aquest any, per celebrar l’arribada a la desena edició s’estan preparant més activitats que mai.  El mercat no  o és únicament una cita obligada de les celebracions festives a la Conca de Barberà, també és un moment de  col·laboració entre gent dels municipis del voltant, que cada any aporten més materials per a les exposicions i les activitats que realitzen. 

Programa d'actes i activitats del Mercat Vell de Conesa

A partir de les 8.30 hores ja es podran començar a descarregar tots els objectes que s'exposaran al carrer Major, carrer de la Font, carrer de la Muralla, carrer Nou i passeig del Riu. El mercat s'inaugurarà a les 10.00 hores. A la mateixa hora començarà la 9a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava. L'acte tindrà lloc al carrer Nou i finalitzarà a les 14.00 hores. 

D'altra banda, a les 10.00 hores, es donarà el tret de sortida al 7è Tast de Vins i Formatges.  L'activitat es realitzarà al minigolf el Clos. De les 14.30 a les 16.30 hores es farà una pausa per dinar, i a les 21.00 hores es clausurarà l'acte. Es comptarà amb la participació de cellers elaboradors de la D.O Conca de Barberà, Cellers Magatzem del Vermut, Jordi Llorenç i Dasca Vives, Formatges Sant Gil d'Albió i tapes de Gustus Càtering. 

A més, a les 10.00 al Racó del Mossèn, tindrà lloc la Degustació d'olis i cervesa artesana. El tast finalitzarà a les 21.00 hores. Cal destacar que també hi haurà animació i jocs per als més petits. Així doncs, de les 11.00 a les 13.00 hores es realitzarà una animació pels carrers del municipi amb els nans dels Nanos de Montblanc. A partir de les 12.00 hores al Pati tindrà lloc una representació de dansa anomenada «Danseu Festival». A les 17.00 hores es faran els Jocs Laberint, a càrrec de la companyia Itinerària. Els jocs es realitzaran al Pati i finalitzaran a les 20.00 hores. 

Hi haurà servei de restauració durant tot el dia al Cafè Conesa, a la Fassina i al Bar de la Piscina Municipal. 

Imatge de la novena edició del Mercat Vell de Conesa
Imatge de la novena edició del Mercat Vell de Conesa | Redacció

 

Exposicions a Conesa

A banda de les activitats organitzades, s'han planificat tota una sèrie d'exposicions i instal·lacions que es podran veure durant tot el dia. 

A cal Gallard es podrà veure «Recipients», una exposició de Jordi Marcel i Rosa Vila-Badal en la qual ens presentaran diverses peces de ceràmica. A la Sala de Ball es podrà visitar «Som Conesa. Som Mercat Vell», on es podran veure fotografies de les darreres deu edicions.  Al Forn de la Vila hi haurà les «50 Festes d'estiu» i a cal Duch hi haurà el Futbol Club Conesa. A cal Godó i a cal Mingo es recrearà una antiga botiga de tabac i una bodega. 

Tanmateix, a ca la Pilar hi haurà una mostra de pintures de Jaume Panadès anomenada «Somnis». A més, a cal Gaspar es presentaran les obres d'Isabelle Sangüesa, dins de l'exposició «Moviment Efímer». A Sant Antoni hi haurà la mostra anomenada Volta al món i torna al Mercat Vell, i a ca la Cassilda hi haurà Vestits de Bateig. 

Josep M. Compte exposarà la col·lecció «Espardenyes» a Ca l'Assumpció, i Rosa Pons presentarà unes fotografies a cal Pelegrí dins del marc «Conesa viva!». Finalment, al Clos de cal Gallard, Àngels Cases mostrarà les pintures anomenades «Esclat de colors» i al Tros del Cirers hi haurà «10 Mercats Vell».