L'Acampada Jove tanca l'edició 2018 amb més de 31.000 assistents

L'Acampada més reivindicativa assoleix, un any més, una gran participació i es consolida com el festival politicomusical per als joves

Un any més, Montblanc diu adéu a l'Acampada Jove. Junt amb el festival també marxen milers de joves que han passat els darrers dies a la vila. Després de tota l'agitació i l'ambient festiu que implica l'Acampada Jove, Montblanc recupera la normalitat. En aquesta edició de l'Acampada, es calcula que han sigut més de 31.000 els joves que s'han acostat a la Vila Ducal per gaudir dels diversos actes que s'oferien durant els 3 dies.

 

L'Acampada Jove més reivindicativa

Als escenaris de l'Acampada hi han pujat molts grups de música coneguts per les seves cançons amb contingut social. Els assistents han gaudit de les actuacions de La Raíz, Txarango, Auxili, Xavi Sarrià i Els Catarres, entre d'altres. Així, des de la mateixa organització es parla de «l'edició més reivindicativa a Montblanc». Pau Morales, director del festival, valora positivament l'edició d'enguany i afirma que «el festival es consolida amb una aposta per la música feta a casa nostra amb contingut social». El director també ha volgut destacar l'homenatge als presos polítics que s'ha realitzat al llarg del festival.

Els concerts del dissabte

L'última jornada d'Acampada Jove va donar el tret de sortida amb la Gemma Humet, cantautora, qui va actuar a l'espai República (nou escenari del festival). Al vespre va ser el torn de dos nouvinguts com Assekes i Koers. A l'espai independència, VadeBo ha interpretat el seu darrer treball: 'La Por'. Tot seguit ha sigut el torn de Roba Estesa que ha presentat el seu nou disc 'Desglaç' i ha omplert l'escenari amb reivindicació i lluita feminista.

El millor moment de la nit va ser el concert de Talco, el grup italià, que va aconseguir ser el concert més multitudinari del dia. Després dels italians van tocar, Doctor Prats i Buhos, amb els seus estils energètics i carregats de discurs polític. La nit, com sempre, va acabar a la Carpa del Tio Canya amb l'actuació de DJ Send0. Podeu veure les imatges de la nit de dissabte fent clic en aquest enllaç.

L'actuació de Talco va ser el millor moment de la nit de concerts
L'actuació de Talco va ser el millor moment de la nit de concerts | Laia Solanellas

 

El concurs de grups novells

Paral·lelament als concerts habituals, a l'Acampada també s'ha celebrat un concurs musical de grups novells. El grup mataroní Andana, finalista del Maresme, ha sortit guanyador del concurs  amb el seu estil reggae i ska que ha captivat el públic de la 13a edició del Música Jove.

Vint-i-tres Acampades

Amb la d'enguany, l'acampada jove ha celebrat la seva 23a edició, la primera va ser a Arbúcies, l'any 1996, municipi on es va mantenir el festival fins a 2004. Després d'Arbúcies va ser el torn de Sant Celoni, que va acollir l'Acampada Jove entre 2005 i 2008. A Montblanc ja són deu les edicions de l'Acampada i, pels resultats que segueix donant el festival, s'espera que en siguin moltes més. Al diari hem realitzat un seguiment continuat de totes les nits de l'Acampada. Així doncs, en els següents enllaços també podeu veure les imatges de la nit de dijous així com les imatges de la nit de divendres.

La unió de festa i reivindicació social de l'Acampada mai havia sigut tan forta com enguany
La unió de festa i reivindicació social de l'Acampada mai havia sigut tan forta com enguany | Laia Solanellas