'La meva terra', una obra sobre el Procés, s'estrena a Montblanc

La peça, musicada pel compositor Howard Blake, s'ha estrenat avui a les 18.30 h a l'església de Santa Maria

La peça 'La meva terra' s'ha presentat avui, diumenge dia 6 de gener de 2019, al voltant de les 19.00 h a l'església de Santa Maria de Montblanc. Es tracta d'una composició musicada pel compositor anglès Howard Blake (Londres, 1938) i escrita per l'actor Jaume Comas (Barcelona, 1948).  'La meva terra' ha sigut la cloenda del concert que ha servit com a celebració dels 80 anys del compositor anglès.

L'acte ha comptat amb l'assistència del plebà de Montblanc, mossèn Simó; l'alcalde, Josep Andreu, i els creadors de la peça: Howard Blake i Jaume Comas.  «Estem molt contents que hi hagi personalitats d'Europa i del món que ens donin un cop de mà en tot aquest procés que els catalans volem portar i volem acabar amb estima, llibertat, democràcia i no-violència», ha dit l'alcalde del municipi durant el seu breu parlament previ al concert.

'La meva terra' ha sigut la cloenda del concert que ha servit com a celebració dels 80 anys del compositor anglès.
'La meva terra' ha sigut la cloenda del concert que ha servit com a celebració dels 80 anys del compositor anglès. | B.H.

 

Concert pels 80 anys de Howard Blake

El concert s'ha dividit en dues parts, cadascuna amb tres composicions. Per començar, el Liverpool String Quartet ha interpretat dues cançons catalanes i ha seguit amb «The Snowman» (amb la col·laboració d'Ana Puche, soprano, i de Jaume Comas, narrador), una composició per a la pel·lícula homònima que li va servir per a ser nominat al premi Oscar. La segona part del concert l'han integrada tres peces de Blake, totes interpretades pel Liverpool String Quartet amb ajuda d'Ana Puche, Nèlia Sanxís (flauta) i Joan Seguí Mercadal (orgue). Les composicions han sigut les següents: «A Month In The Country, op. 611», «Flute Quintet, op. 493» i, per tancar l'espectacle, «La Meva Terra, op. 704».

El passat divendres, dia 4 de gener, durant la presentació de l'obra, Howard Blake va expressar el seu suport al procès independentista català i es va mostrar encantat d'ajudar, encara més, a fer, de la situació política catalana, una qüestió europea. La lletra de la peça va ser escrita per Jaume Comas l'any 2015 i consta de quatre estrofes i vuit versos.

Alejandro Fernández diu que la reivindicació de l'1-O i el 27-O de Turull «justifica la presó»

Música, dansa, teatre i circ en la nova temporada del Convent de les Arts d’Alcover