Panoràmica de Sarral

Sarral, Montbrió i Vallverd celebren mig segle de convivència municipal

Els actes de celebració han servit per afermar encara més els vincles entre els veïns dels tres pobles

Sarral i els veïns dels antics municipis de Vallverd  i Montbrió de la Marca celebren, plegats, el 50è aniversari  de la incorporació voluntària dels dos pobles al municipi de Sarral. Aquest l'estiu, una exposició commemorativa de fotografies ja ha estat present a les dues pedanies durant les respectives festes majors. El dissabte passat, 10 de setembre, la plaça dels Arbres de Montbrió va acollir un acte de celebració del mig centenari, i va aplegar a 160 persones.

L'alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, que el va presidir juntament amb regidors, explica que «la vetllada ha estat un èxit i ha servit per afermar encara més els vincles entre els veïns dels tres pobles. Tothom va estar tan a gust que ens plantegem repetir algun acte similar cada any per poder retrobar-nos en un ambient festiu».

L'acte va constar d'una conferència de Damià Amorós Albareda sobre la història que va motivar la incorporació. Després, el sopar i tot seguit es van oferir uns concerts de "quilòmetre zero" a càrrec de diferents grups de músics locals i del conjunt "No m'importa". Les activitats de celebració de la incorporació culminaran el proper 10 de novembre amb un acte institucional a Sarral.

Onze de Setembre

D'altra banda, Sarral va commemorar l'Onze de Setembre  amb la tradicional pujada al tossal del Fassit, des d'on cada any s'hissa l'estelada. Enguany, l'entitat que va protagonitzar la hissada van ser la colla de Grallers i Geganters de Sarral, que la van acompanyar de música de gralla.

La jornada va continuar al passeig del VII Centenari, on les diferents entitats sarralenques i la corporació municipal van efectuar l'ofrena floral i es va llegir el manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Un vermut organitzat pels Grallers i Geganters a la terrassa de la piscina municipal va cloure, amb l'assistència d'unes 200 persones, la celebració de la  Diada a Sarral.