Cantant dalt de l'escenari

Arriba la Nit 5.1: Els millors monologuistes es reuniran a Barberà de la Conca

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà amb 18 artistes; 10 musicals i 8 monologuistes, i diferents propostes gastronòmiques

La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al pati exterior del Castell Templer de Barberà de la Conca. El proper divendres i dissabte, 22 i 23 de juliol, a partir de les 19.00 h es podrà gaudir de diverses propostes musicals, de monòlegs, gastronòmiques i vitivinícoles i entre d’altres.

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà amb  18 artistes; 10 musicals i 8 monologuistes. El divendres  22 de juliol  hi haurà els concerts d’El Petit de Cal Eril, Guineu, Reïna, Flora i Ponent Roots. I els monòlegs de Marc Sarrats, Irene Minovas, Marta Bosch i Josep Català. El dissabte 23 de juliol hi haurà els concerts de Queralt Lahoz, Maio, Maria Hein, Rombo i Dj Lupe. I els monòlegs de Manel Vidal, Raquel Hervàs, Elisenda Pineda i Modgi. Els dos dies s’obriran portes a les 19.00 h, hora en què començaran les actuacions que duraran fins a la 01.00 h de la matinada.

La gastronomia

La gastronomia principal de l’esdeveniment anirà a càrrec del restaurant tarragoní El Llagut que oferirà els seus platets i tapes característiques d’arrossos, productes mariners i vegetals. Els postres dolços i salats aniran a càrrec del recent reestrenat establiment barberenc La Botigueta del Portal Dinou. Aquest any una de les grans novetats serà la parada de gelats amb l’establiment montblanquí Cal Xixonenc amb el David Garcia al capdavant.

Un dels aspectes centrals de la festa, el vi, aquest any els elaboradors de vi seran els cellers de Barberà de la Conca; Carlania, Cooperativa Barberà de la Conca, Pla de la Masó i Tarannà poètic. També hi serà el celler de Montblanc, Mas Foraster. I com a cellers convidats en aquesta edició ens trobarem amb el celler del Montsant; Celler de l’Era, el celler de la Vall del Corb; Celler Cercavins i el celler de Rodonyà; Vinya Janine.

Assistents a la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa de presentació | Cedida

En aquesta edició la cervesa artesana també hi tindrà el seu espai. Se n’encarregarà de servir-la la empresa Cerveses Les Clandestines que repeteix de l’edició anterior.

Venda d'entrades

La Nit 5.1 està organitzada per l’Associació La Conca 5.1. Amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i la Diputació de Tarragona. Amb la col·laboració de Energy For You i La Providència. El mitjà oficial d’aquesta edició és el programa Carrer Major de la Xarxa. L'organització vol fer una crida a la participació i a l’assistència de tothom que ho vulgui per tal de consolidar aquest focus cultural autogestionat i amb un cartell diferent dels de la majoria del panorama català i sense cap patrocinador privat al darrere.

Els abonaments i les entrades individuals pels dos dies estan a la venda a https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2022 i a la web de La Conca 5.1.