Imatge de dos professionals sanitaris fent proves PCR a dos veïns de Montblanc

Montblanc allarga les mesures per frenar el brot de Covid-19 a l'espera dels resultats del cribratge

Més de 2.000 persones s'han fet la prova

L'Ajuntament de Montblanc  ha decidit allargar  fins aquest dimecres les mesures  per contenir el brot de coronavirus. El consistori manté el tancament d'equipaments esportius i culturals i de parcs i jardins públics, a l'espera dels resultats del cribratge. A partir d'aquí, avaluarà la situació i si es poden relaxar les mesures, reobrint els espais afectats. A l'IES Martí l'Humà  hi ha set grups confinats.

L'Ajuntament agraeix la massiva assistència en el cribratge de la setmana passada. Es van fer la prova unes 2.000 persones, el que representa més d'un 30% de la població cridada a anar-hi. Segons dades preliminars de Salut, de 1.024 proves analitzades, només 5 han donat positiu, la qual cosa indica que els brots estan traçats i sota control.

L'índex de rebrot a Montblanc està a 2.430 punts, a data de 25 de març, una incidència encara molt elevada. A nivell comarcal, el risc de rebrot és de 1.330, pels 1.980 de la setmana del 12 al 18 de març. Pel que fa l'Rt, està en 1,5, quan en l'interval anterior era de 4,19. La taxa de confirmats per 100.000 habitants és de 480, amb una incidència a 14 dies de 873. El  6,22% de les proves que es fan donen positiu.

Crida a la responsabilitat

Des del consistori s'assegura que al CAP es continuen detectant diversos positius cada dia i fa una crida a la responsabilitat. A l'IES Martí l'Humà actualment hi ha set set aules confinades, amb 176 alumnes afectats, en un centre amb prop de 600 estudiants. S'han registrat 36 positius en els darrers deu dies.

L'Ajuntament, a través d'un comunicat, transmet un missatge  de tranquil·litat  a la població, a la qual demana també un esforç en complir les mesures vigents i evitar la interacció entre persones de diferents bombolles. «Si continuem respectant les mesures, la situació millorarà els pròxims dies», conclou.