Montblanc encercla la muralla amb una gran sardana

Més d'un miler de persones han sigut necessàries per envoltar els 1,4 quilòmetres de recorregut de la muralla medieval de Montblanc

Des del moment en què es van conèixer els actes de Montblanc Capital de la Sardana 2018 el passat mes de març, el projecte que més va cridar l'atenció va ser el de 'Abracem la muralla'. Una ambiciosa iniciativa que es proposava envoltar tota la muralla amb una gran sardana. En el seu moment, 'Abracem la muralla' semblava un projecte llunyà, però han passat els mesos i avui, dissabte 21 de juliol, ha arribat el gran dia.

GALERIA DE FOTOS: Mireu les millors imatges de l'acte

Abracem la muralla

A les 19.00 hores i coincidint amb l'últim dia de l'Acampada Jove s'han iniciat els actes d''Abracem la muralla'. Es calcula que han sigut unes 1.500 persones les que, agafades de la mà, han envoltat la muralla del segle XIV per ballar les sardanes «Montblanc Capital de la Sardana» i «Santa Espina». El recinte, d'1,4 quilòmetres de longitud, ha quedat pràcticament envoltat gràcies a la voluntat de tots els assistents. 'Abracem la Muralla' és una iniciativa organitzada per l'Ajuntament de Montblanc junt amb la Confederació Sardanista de Catalunya. Després de la gran envoltada, la festa ha seguit amb una ballada de sardanes acompanyada de la Cobla Principal de Tarragona.

  

Es calcula que unes 1.500 persones han participat en Abracem la Muralla
Es calcula que unes 1.500 persones han participat en Abracem la Muralla | Laia Solanellas
 

«Hem aconseguit el repte, i no era senzill, amb la voluntat d'envoltar el nostre patrimoni més emblemàtic per unir-lo, simbòlicament amb un altre gran patrimoni cultural: la sardana» assegura Jordi Albalat, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Montblanc. Tot i els nervis dels darrers dies, donada la falta d'inscripcions, el resultat final ha sigut molt satisfactori. Des de l'organització han agraït la gran participació popular i han lamentat algunes errades amb la megafonia en alguns trams de la sardana.

El recorregut, d'1,4 quilòmetres, s'ha envoltat pràcticament tot
El recorregut, d'1,4 quilòmetres, s'ha envoltat pràcticament tot | Laia Solanellas

 

Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, ha volgut remarcar la importància d'actes com 'Abracem la muralla' per impulsar la declaració de la sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El president de la confederació també es mostra molt satisfet amb el desenvolupament de la capitalitat de la sardana a Montblanc: «Teníem com a repte celebrar la capitalitat de la sardana en un municipi més petit que en altres capitals anteriors i, també, fer-ho a la Catalunya Nova. En aquest sentit, Montblanc demostra que la sardana és ben present arreu del país».

Es calcula que unes 1.500 persones han participat en Abracem la Muralla
Es calcula que unes 1.500 persones han participat en Abracem la Muralla | Laia Solanellas

 

Després de la gran sardana s'ha seguit amb més ballades acompanyades per la Cobla Principal de Tarragona
Després de la gran sardana s'ha seguit amb més ballades acompanyades per la Cobla Principal de Tarragona | Laia Solanellas