Panoràmica del pont Vell de Montblanc, dos anys després de la riuada

Montblanc serà una de les seus del Festival Jordi Savall

El cartell complet del certamen s'anunciarà a l'abril

Montblanc serà una de les seus del Festival Jordi Savall  de música antiga. Membres de l'equip tècnic del certamen han visitat les esglésies de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Francesc, on està previst que s'hi programin concerts.

El cartell complet s'anunciarà a l'abril. Paral·lelament, el festival ha obert la convocatòria artística per a propostes musicals emergents liderats per joves músics.

Una d'aquestes iniciatives es programarà a l'edició d'enguany. Entre els elements que es valoraran hi ha la qualitat, originalitat i que inclogui la interpretació de  peces medievals i del renaixement.

Patrimoni cultural i musical

El Festival és organitzat conjuntament per la Fundació Centre Internacional de Música Antiga i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest Festival vol reivindicar, d’un costat, la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i, d’altra banda, promoure el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria del mestre.

També vol esdevenir una oportunitat de promoció cultural i d’impuls econòmic i  turístic per a tota la zona del sud de Catalunya i especialment per al Camp de Tarragona.

En aquest sentit, aporta i presenta una proposta cultural d’excel·lència i de projecció internacional amb voluntat de continuïtat i capacitat d’establir un eix cultural i xarxes de connexions en el futur amb els diversos agents de proximitat, des dels Monestirs de Poblet i de Vallbona de les Monges. També amb les ciutats de Tarragona, Reus i Montblanc, així com els diversos espais i edificis patrimonials de la regió especialment lligats a la Ruta del Cister.