Nens montblanquins vestits d'època, participant en la 35a Setmana Medieval

La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi omple de gom a gom Montblanc

La pluja obliga a traslladar a cobert la tradicional 'Entrega de la Rosa'

Montblanc ho tenia tot preparat per una nova edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi. La 35a edició de la festa medieval de Catalunya, que ho feia recuperant la plena normalitat, després dels dos anys de pandèmia que van obligar a suspendre-la el 2020, i a fer-la amb condicionants per les mesures de seguretat preventives el 2021.

Una reestrena que es va fer aquest divendres amb el tradicional pregó i sortida de comitives a Montblanc. Una Setmana Medieval que ha tornat amb l'esplendor habitual i amb diverses novetats per aquesta diada.

Un esdeveniment que es trobava a faltar i que, aquest dissabte coincidint amb Sant Jordi, s'ha omplert de visitants i ha presentat una imatge que feia goig.

l'Espectacle de l'Entrega de la rosa, representada dins l'església de Sant Francesc, en la 35a Setmana medieval de Montblanc
La pluja obliga a traslladar a cobert la tradicional 'Entrega de la Rosa' | ACN

La represa de la Setmana Medieval a Montblanc

Montblanc s'ha omplert de gom a gom aquest dissabte al matí en la represa de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, en una 35a edició que es preveu de rècord i que presenta grans novetats. 

Una edició que donava el tret de sortida amb les comitives i el tradicional pregó, enguany, protagonitzat per la meteoròloga de RAC1, Mònica Usart.

Tot i la incògnita del temps com arreu de Catalunya, l'arrencada del cap de setmana ha tingut una gran afluència. Una festa que dura deu dies i en la qual s'hi impliquen prop d'un miler de montblanquins, en un retorn al passat medieval de la vida. 

Un mercat medieval que ha guanyat en parades i en suma més d'un centenar repartides per la capital de la Conca de Barberà. Tot i aguantar durant bona estona el temps, la pluja ha acabat fent acte de presència i ha obligat a modificar algun dels actes tradicionals.

En concret, l'Entrega de la rosa, que s'havia de fer aquest 23 d'abril, s'ha hagut de traslladar a un lloc sota cobert. Finalment, s'ha fet dins l'església de Sant Francesc, una situació insòlita i escenari que els montblanquins no recordaven haver-ho vist mai.

Una Setmana Medieval de Sant Jordi a Montblanc que preveu molta gent. Un fet que ho demostra és el 'sold out' que ha fet l'espectacle més antic i emblemàtic de la festa: la 'Representació de la Llegenda de Sant Jordi'. Es faran dues sessions, a les 21.00 h del vespre i a les 23.00 h de la nit.