El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet incrementa les visites en un 7%

Un dels principals factors d’aquest augment és la profunda reforma del Museu que es va fer de gener a abril

Les visites al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet augmenten un 7% en l’any de la seva remodelació, segons les darreres dades recopilades per l’Ajuntament d'aquest municipi de la Conca de Barberà. El creixement és el resultat de comparar les xifres de maig a desembre de 2017 amb les del mateix període de 2018, mesos d’obertura plena del museu. Amb tot això, i segons detalla el consistori, en els darrers vuit mesos de l’any, el museu va rebre 5.465 visites, 353 més que l’any anterior.

Els factors que esgrimeixen des de l’Ajuntament per l’augment de visites al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet són la remodelació del museu, amb nou forn, espai de demostracions, recepció i botiga, entre d’altres.  Un altre factor ha estat el creixement del nombre de visitants a la vila durant el cap de setmana de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum, el passat octubre, amb un bon flux de visites també en les setmanes posteriors. Els diferents tallers i activitats familiars que s’han dut a terme al museu al llarg de tot l’any també han contribuït a aquest bon balanç.

Augment de les vendes al Museu i Forn de Vimbodí i Poblet

En els vuit mesos de 2018 en què el museu va estar plenament obert, es van superar la venda de peces de les de tot el 2017. Detalladament, l’any passat la botiga del museu va vendre 616 roses de vidre, 234 setrills convencionals, 100 setrills ‘matrimoni’, 145 porrons, 164 figuretes de gats i 137 caragolets, a banda d’altres peces de vidre bufat i artesa, com gerros, centres de taula, peixos, pots,entre d'altres.

El consistori vimbodinenc fa una valoració «molt positiva»  d’aquestes xifres, que, en paraules de l’alcalde, Joan Güell, i la regidora de Turisme, Rosa Albes, «consoliden el museu com un atractiu familiar únic a les comarques de Tarragona i al conjunt de Catalunya». Paral·lelament, afegeixen, «l’increment en visitants i en vendes contribueix a garantir la viabilitat econòmica d’aquest equipament cultural».