Primer pla d'una signoguia al Museu de la Vida Rural

Més accessible: el Museu de la Vida Rural incorpora una signoguia per a persones sordes

L'objectiu és facilitar la visita a les diferents sales del museu a persones amb dificultat auditiva

El Museu de la Vida Rural  de l'Espluga de Francolí compta des del passat mes d'octubre amb una  signoguia. L'objectiu és facilitar la visita a les diferents sales del museu a persones amb dificultat auditiva. És un projecte que s'ha desenvolupat amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural gràcies a la iniciativa VisitMuseum.

D'aquesta manera, el museu continua treballant perquè l'equipament sigui accessible i inclusiu. La signoguia té un format audiovisual i a través d'un conte explicat en llenguatge de signes, el visitant pot anar seguint el mateix relat en què es basa La capsa de l'àvia, un altre recurs educatiu de l'MVR.

S'explica el descobriment que fa la Marta dels escrits i records que la seva àvia conservava en una antiga capsa de carquinyolis; en aquest cas a través d'onze càpsules audiovisuals. Per fer la visita amb la signoguia, el visitant pot descarregar-se l'app  Visitmuseum abans de la visita o en arribar al museu, on hi ha zones wifi. També es pot consultar a través de la pàgina web. Aquest nou recurs se suma a l'audioguia que es pot trobar en català, castellà, anglès i francès.  

Un museu accessible 

L'objectiu d'aquest servei gratuït és fer més accessible el patrimoni que conserva el Museu de la Vida Rural, en aquest cas a les persones sordes. A més, el MVR forma part d'Apropa Cultura. És una iniciativa que treballa per millorar la vida de les persones en situació en risc d'exclusió social o amb discapacitat a través de la cultura.

En el marc d'aquest programa, el museu ofereix una visita guiada, l'audioguia La capsa de l'àvia i les activitats educatives Herbari fotogràfic, Conreant futur, Els secrets del bosc i un taller de cuina sostenible, totes les propostes adaptades a les necessitats de les persones.