El Museu de la Vida Rural acull una jornada sobre l’impacte del clima en diferents moments històrics

Es tracta de la ‘Jornada Sàpiens’ que tindrà lloc aquest dissabte. Hi haurà tres conferències sobre l’impacte climàtic en l’Edat Mitjana, el Dust Bowl i a Catalunya

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull aquest dissabte al matí la ‘Jornada Sàpiens’, organitzada per la revista del mateix nom, i que en aquesta edició relaciona la climatologia amb la història.

L’activitat s’iniciarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 13.30 hores i comptarà amb diversos ponents especialitzats en història i climatologia.

El tret de sortida serà amb una xerrada sobre l’impacte del canvi climàtic a l’Edat Mitjana. Aquesta ponència anirà a càrrec de les especialistes en història medieval i investigadores de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals, Maria Soler i Delfi Nieto.

El matí seguirà amb el professor d’Història Moderna a la Universitat de Barcelona i investigador associat a l’Institut Català de Ciències del Clima, Mariano Barriendos, que oferirà una ponència sobre la variabilitat climàtica a Catalunya els darrers segles. En aquest cas, la xerrada serà a les 11.00 hores, just després de la primera.

L’historiador i comissari de l’exposició ‘The Dust Bowl’ que es pot visitar al Museu de la Vida Rural, Àlex Rebollo, serà l’encarregat de cloure la jornada precisament amb el cas del ‘Dust Bowl’ durant la Gran Depressió. Es calcula que aquesta activitat comenci cap a les 12.30 hores. Segons informen des del Museu, l’entrada a la jornada és gratuïta, l’aforament és limitat i no cal fer reserva prèvia.

Últim mes per visitar l’exposició ‘The Dust Bowl’

Precisament aquest és el darrer mes per poder visitar l’exposició ‘The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la’ al Museu de la Vida Rural. L’exposició, que des del mes de febrer que està instal·lada,  reflexiona sobre el primer cas documentat de refugiats climàtics.

És per això que  la jornada de dissabte vol posar de manifest la relació que ha tingut des de sempre la història amb el clima  i reflexionar sobre l’augment d’aquests fenòmens en els últims anys.