Exterior del Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural presenta unes jornades per a joves que volen transformar el món

Blablabla és el nom de les jornades adreçades a joves d'entre 18 i 35 anys

Blablabla és el nom de les jornades adreçades a joves d'entre 18 i 35 anys que ha organitzat el Museu de la Vida Rural  de la Fundació Carulla. Es faran el cap de setmana del 10 al 12 de desembre. En aquest marc, s'han programat dinàmiques participatives, xerrades o tallers amb diversos artistes joves que buscaran inspirar als participants. 

Unes jornades per  empoderar, mitjançant l'art i la cultura, a joves amb ganes de canviar les coses. Tenen la finalitat de generar vincles entre els participants i amb el Museu de Vida Rural com a espai catalitzador d'art i cultura.

El programa s'ha dissenyat a partir de noms i propostes que han proposat el jovent  de la Conca de Barberà. Hi participaran persones com el músic Rodrigo Cuevas, el col·lectiu deSHAKERS o els artistes Zinteta i RocBlackblock, entre d'altres. 

Amb aquesta trobada culmina el LAB, un laboratori de  pràctiques innovadores  en art, cultura i sostenibilitat impulsat per la Fundació Carulla a l'Espluga de Francolí. Durant els últims sis mesos ha portat diferents activitats artístiques al municipi. 

Un espai de diàleg

Totes les activitats de les jornades es desenvoluparan al Museu de la Vida Rural i són gratuïtes. El divendres 10 de desembre, després de la benvinguda de la directora del museu, Gemma Carbó, a les 20.30 h, s'encetarà la programació. Hi haurà una dinàmica participativa a càrrec del col·lectiu deSHAKERS per obrir un espai distès de menjar i beure a partir de les 21.30 h.  

L'endemà dissabte, les activitats començaran a les 11.00 h amb una xerrada impartida per l'artista Roc Blackblock. Reflexionarà sobre el carrer com a espai on es visibilitzen i materialitzen les realitats socials que condicionen la societat.

A partir de les 12.30 h serà el torn d'una altra artista, Cinta Tort  (Zinteta. Es fixarà en l'espai que ocupen les dissidències corporals, com es construeix la pròpia identitat i com s'articula l'imaginari amb el propi cos. Després d'una aturada per dinar (cal reservar prèviament i de manera gratuïta), la mateixa jove del Baix Llobregat conduirà un taller per experimentar artísticament amb el propi cos. 

El dissabte a les 19.00 h hi haurà una xerrada virtual amb el músic Rodrigo Cuevas. L'artista asturià explicarà el seu projecte per reconstruir La Benéfica, un antic teatre de poble, i la vessant més emprenedora d'aquest creador que reivindica constantment el món tradicional i el folklore. La vetllada es clourà amb els vinils de Connexió Skokiaan de Ràdio Montblanc, una música acompanyada de gastronomia i vins.

Una experimentació a l'espai públic a càrrec de deSHAKERS obrirà el diumenge a les 11.00 h del matí. El col·lectiu convidarà als assistents a l'acció a partir dels discursos i les pràctiques emprades pels artistes convidats, per dur a terme un dels actes més revolucionaris, plaents i mobilitzadors: crear. Finalment, a la una del migdia, Angie Rosales tancarà la trobada.