El Museu de la Vida Rural repassa la història del clima

Des de les 10.00 h fins a les 13.30 h, la jornada ha comptat amb 3 conferències

El clima és un dels protagonistes dels nostres temps, concretament, la problemàtica del canvi climàtic ha fet córrer rius de tinta en els darrers anys. Els diferents països el tenen més o menys en compte en les seves polítiques, però no hi ha cap dubte que el clima importantíssim en el present. Ara bé, què en sabem del seu passat?, de la seva història? Com a tal, el clima és més antic que l'ésser humà, i la seva història està plena d'esdeveniments interessants que ens ajuden a entendre la història del nostre planeta. Sobre la història del clima ha tractat la Jornada Sàpiens, que s'ha celebrat avui, 1 de desembre, al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí.

  

  

La jornada ha comptat amb 3 conferències
Mariano Barriendos ens ha parlat sobre «La variabilitat climàtica dels darrers segles a Catalunya. Dels mètodes de reconstrucció als episodis extrems i els seus impactes».
Mariano Barriendos ens ha parlat sobre «La variabilitat climàtica dels darrers segles a Catalunya. Dels mètodes de reconstrucció als episodis extrems i els seus impactes». | B.H.

 

Després d'una pausa per al cafè entre les 12.30 h i les 13.00 h ha començat l'última de les conferències: «Clima i repercussions socials. El cas de Dust Bowl durant la Gran Depressió», a càrrec d'Àlex Rebollo. Realment,  la conferència ha consistit en una visita guiada a l'exposició 'The Dust Bowl" que es pot trobar al Museu fins al 5 de gener. Durant la visita, Rebollo ha anat explicant les situacions climatològiques, polítiques i econòmiques que van ser factors vertebrals de la vida a les Grans Planes de l'oest nord-americà, entre els anys 1930 i 1940. El 'Dust Bowl' fa referència a l'època de sequera i grans tempestes de pols que van canviar totalment l'estil de vida l'ésser humà de la zona. Després de la visita, s'ha pogut fer una ronda de preguntes sobre les conferències realitzades.

Com a tal, el clima és més antic que l’ésser humà, i la seva història està plena d’esdeveniments interessants
Com a tal, el clima és més antic que l’ésser humà, i la seva història està plena d’esdeveniments interessants | B.H.