Diverses activitats al Museu de la Vida Rural durant el Dia Internacional dels Museus

Mutare Territori arriba a l'Espluga per trobar respostes als reptes culturals i socials

La Fundació Carulla, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí amb la col·laboració de la Cultural Jordi Francolí s'alineen per a resoldre el repte de l'accés a la cultura

El dissabte dia 20 de novembre  Mutare  arriba a l'Espluga de Francolí. Es tracta d'una jornada per trobar respostes creatives als nous reptes socials i culturals del municipi. És un programa de la Fundació Carulla, que generarà aquest cap de setmana un espai comunitari. Es vol activar una xarxa cultural activa per a la transformació social, en el marc de l'Anella Cultural de l'Espluga de Francolí.

Des de fa 3 anys, la Fundació Carulla impulsa el projecte Mutare com a espai de diàleg, reflexió i acció sobre com la cultura transforma la societat. En aquesta edició, a l'Espluga de Francolí hi participaran més de cinquanta persones convidades del món de la cultura, l'educació i l'àmbit social.

Una trobada amb ponències inspiradores, dinàmiques de treball  i una enquesta participativa oberta a la ciutadania. L'acte tindrà lloc dissabte 20 de novembre de 2021, de 10 h a 13:30 h, al Museu de la Vida Rural i a la plaça de l'Església de manera paral·lela.

La jornada desenvoluparà dos espais de reflexió i participació  en paral·lel, que es trobaran per compartir aprenentatges i seguir avançant en el codisseny de la xarxa cultural. Per una banda, al Museu de la Vida Rural tindrà lloc una sessió de reflexió i cocreació amb agents de diversos àmbits vinculats a cultura, educació i territori.

D'altra banda, a la plaça de l'Església, hi haurà una dinàmica de participació oberta a la ciutadania mitjançant la proposta d'enquesta comestible, dirigida per Rawscenography - Espai Reservat. Permetrà generar una infografia oberta a la participació i visible. Finalment, els participants a les dues dinàmiques es trobaran a la plaça per conèixer les conclusions de la jornada i identificar punts de confluència.