Panoràmica de la capelleta de Sant Magí a Santa Coloma de Queralt

Un nou camí unirà Santa Coloma de Queralt amb la capelleta de Sant Magí

S’està buscant finançament per a dur a terme la totalitat de les obres. De moment, s’han fet treballs d’adequació i s’ha aprovat el projecte d’una manera inicial.

Santa Coloma de Queralt tindrà un nou camí fins a la capelleta de Sant Magí. En aquest sentit, recentment s’ha aprovat el projecte per arranjar el camí que va del nucli urbà fins a aquest punt emblemàtic del terme municipal.

Es tracta d’una via que té mig quilòmetre de recorregut. Actualment, no existeix cap voral. El trajecte «té mancances i suposa un perill per a les persones que hi accedeixen. Han de caminar per la carretera», explica Josep Trullols, el regidor d’Urbanisme colomí.

Sant Magí, epicentre cultural

De fet, Sant Magí de la Brufaganya és un destacat epicentre cultural, devocional i festiu del poble. Per això, segons l’època, es concentra una fluctuació destacada de persones que van i venen  a peu per aquesta via.

«Amb aquesta realitat, es fa molt necessari habilitar un camí en condicions per tal de garantir la seguretat de les persones que l’utilitzen», recalca Trullols.

Part de la carretera actual que va a la capella de Sant Magí
Imatge de l'estat de la carretera actual | Cedida

«Buscarem el finançament necessari»

Trullols també explica a TarragonaDigital que el projecte té un cost de 125.000 euros i que «aquesta quantitat no es pot assumir íntegrament des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt».

Per aquest motiu s’està buscant  finançament  per a dur a terme la totalitat de les obres i, de moment, s’han fet treballs d’adequació i s’ha aprovat el projecte d’una manera inicial.

Pel que fa als terminis, «de moment no treballem en cap data en concret, però sí que hem anat avançant en els treballs previs», exposa Trullols. De fet, s’ha tramitat la compra d’una finca per on podria passar el camí, i això suposaria abaratir força el projecte.

Reconstruïda l’any 2006

Aquesta capelleta en honor de Sant Magí data de 1698. Va ser reconstruïda el 2006. Es tracta d’una construcció molt senzilla, de planta rectangular, amb coberta de teula àrab a dues aigües.

No té absis i està coberta amb volta de canó rebaixat. El portal és de llinda recta i està coronat per una petita espadanya.

La restauració va ser portada a terme per l'Associació d'Amics de la Capelleta de Sant Magí, amb el patrocini de Pere Balsells. Va rebre el premi Dovella, de restauració del patrimoni arquitectònic, concedit pel Consell Comarcal l'any 2006.