Un camió de Bombers

El Parc de Bombers de Montblanc té nou cap: és Toni Morlans

El fins ara cap del parc Lluís Navarrete s’ha jubilat

Montblanc té nou cap del cos de Bombers  de la Generalitat de Catalunya. El passat dilluns dia 4 d'abril va tenir lloc el Consell d'Alcaldesses i Alcaldes de la Conca de Barberà, i l'espluguí Toni Morlans, va ser presentat nou cap de Bombers de Montblanc. Va aprofitar l'avinentesa per presentar-se i per posar-se a la disposició de tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca.

Toni Morlans va començar en el SAC a Sarral i ha estat a diferents parcs de Bombers i ara, enceta aquesta nova etapa i aquest càrrec amb il·lusió.  El fins ara cap del parc Lluís Navarrete s’ha jubilat i en el seu lloc ha entrat Morlans.

Així, amb el relleu, a partir d'ara el parc de Montblanc compta amb un equip de professionals liderats pels tres caporals actuals: Arnau Garcia, Jordi Garrido i Xavier Torrell, als quals ara s’hi suma el nou cap de Parc Toni Morlans per a completar i coordinar l’equip.

En la seva presentació, Morlans va indicar que «som més que els que apaguem els focs» i com a projectes de futur té el de fer territori i donar a conèixer els tipus de serveis que fan i treballar conjuntament amb totes les institucions i ens públics per donar serveis a la ciutadania.

Des de Bombers col·laboren des de fa temps amb el Consell Comarcal  en la prevenció d'incendis a les escoles.

Nou camió

A més, el parc estrena nou vehicle. Es tracta d'un vehicle  polivalent, urbà i rural, 4x4 apte per a fer front a tota la cartera de serveis. Amb una millora substancial per tal d’afrontar sortides d’incendi d’habitatge, industrial forestal, etc.

També és una molt bona millora en el salvament d’accidents de trànsit i tot tipus de rescats. Porta 3000 litres d’aigua per a extinció i com a novetats més destacades porta una estació meteorològica per poder valorar l’afectació de la climatologia en cas de serveis de risc químic o forestals, i una munió d’eines elèctriques més eficients energèticament i tant o més eficaces per utilitzar-les en els serveis de rescat i assistències tècniques.