Grallers de Montblanc tocant matines a la plaça Major

Plaça Major: els grallers de Montblanc presenten el seu primer disc d’estudi

En aquesta primera edició del disc, s’ha fet una tirada de 400 còpies

A la plaça Major de Montblanc sempre hi passen coses. És el centre neuràlgic de la vila ducal i epicentre festiu dels esdeveniments principals del municipi. Ara, a més, s’ha convertit en el teló de fons i en l’emblema del  primer disc  dels  Grallers de Montblanc.

El nou producte musical d’estudi es titula ‘Plaça Major’ i va ser presentat en societat amb motiu de la passada Festa Major. En concret, el dia 4 de setembre, coincidint amb el tradicional concert vermut de gralles.

La pandèmia possibilita el nou disc

En aquesta primera edició del disc, s’ha fet una tirada de 400 còpies, i té un preu de 12 euros. Per la seva banda, el disseny és obra del montblanquí Xavier Iborra Ribé de Crea2.net.

Es tracta d’un CD amb 12 peces, una selecció de les que els grallers de Montblanc tenen habitualment com a repertori en les diverses  actuacions de carrer.

Disc dels grallers de Montblanc
Imatge de la portada del disc | Grallers de Montblanc

Ara bé, en aquesta proposta, que ha esdevingut una realitat gràcies a l’aturada forçada de la pandèmia, s’incorporen nous instruments i sons que la fan única i inèdita.

Llarga tradició grallera a Montblanc

Els grallers de Montblanc són una formació que arriba provinent d’una llarga història grallera a la capital de la Conca de Barberà. Als anys setanta del segle XX, un grup de joves van decidir crear un nou grup de grallers, format per tres gralles, un bombo i una caixa de percussió.

La seva música sempre ha acompanyat el seguici popular. També són presents en diverses festes i esdeveniments al llarg de l'any, com la Setmana Medieval  o Setmana Santa.