Assistents a la inauguració

Nous equipaments a Solivella: una sala de vetlles i ampliació de l'escola

Tots dos projectes han comptat amb un total de 191.000 euros procedents del Pla d'Acció Municipal

Solivella estrena nous equipaments municipals. La presidenta de la  Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest passat dissabte la nova sala de vetlles i l'ampliació de l'escola Sagrat Cor. Tots dos projectes milloraran la qualitat de vida dels habitants de Solivella i han comptat amb un total de  191.000 euros procedents del Pla d'Acció Municipal.

Per una banda, els veïns de Solivella ja poden vetllar als seus difunts al propi municipi. Això ha estat possible gràcies a la construcció de la nova  sala de vetlles, un equipament de 112  metres quadrats ubicat al costat del cementiri, que ha comptat amb l'aportació de 82.548 euros en una primera fase i 26.000 euros en la fase segona. 

Compta amb una entrada-recepció, una estança principal i altres sales annexes amb diversos serveis. Per a la construcció de l'equipament  s'ha aprofitat i ampliat un edifici que feia la funció de magatzem i s'ha distribuït per tal de delimitar les diferents dependències interiors. Les obres han inclòs la pavimentació i s'hi ha realitzant un pas lateral des de l'aparcament del mateix cementiri per donar-li un accés exclusiu i independent, facilitant així l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

Més espai i accessos segurs a l'escola Sagrat Cor de Solivella

Per altra banda, a l'escola s'ha retirat el mòdul provisional que s'hi va instal·lar el 2007 i s'ha construït un edifici annex, ampli i lluminós, que acull l'alumnat d'educació infantil i que connecta amb els altres  dos edificis del recinte escolar a través del pati.

El nou equipament consta de 128 metres quadrats distribuïts en dues aules, una cambra higiènica i uns porxos i permet accedir a l'escola per la zona esportiva sense la necessitat de passar pel costat de la carretera. Aquest fet ha millorat la seguretat i la comoditat dels accessos per a tots els usuaris de l'escola. La Diputació de Tarragona ha contribuït amb un total de 83.307 euros en les obres de millora i ampliació.

Les obres de la nova sala de vetlles i d'ampliació de l'escola de Solivella també han comptat amb el finançament de la Generalitat de Catalunya i del propi ajuntament.