Les Piles amb neu

Per iniciativa popular i amb donacions de llibres: Les Piles obre la nova biblioteca

L'equipament es coneix com el Riu i pren el seu nom de la ubicació de l’edifici, ja que es troba just al costat del riu Gaià

Des de fa uns mesos, les Piles té un nou punt de trobada, especialment en els dies freds de l'hivern. Es tracta de la nova biblioteca, una realitat feta a través de la donació  de milers de  llibres.

No és un equipament qualsevol, ja que el fet singular de la iniciativa rau en la voluntat popular i en el suport de l'administració local. El poble té pocs veïns però molts  infants, que representen el 30% del total de la població. Per aquest motiu, les famílies han fet possible l'espai gràcies a la seva iniciativa, i s'ha situat a la planta superior del Consultori Mèdic.

La biblioteca, batejada amb el nom d'El Riu, pren el seu nom de la ubicació de l’edifici, ja que es troba just al costat del riu Gaià. Va ser inaugurada el mes de novembre passat.

El projecte neix durant el confinament

El projecte de la biblioteca de les Piles va néixer durant el confinament  de 2020. En aquell moment, algunes famílies van voler fer un club de lectura per als nens i nenes, per fer passar més ràpid les estones. La iniciativa va anar creixent i, a causa de la gran acceptació, va derivar, finalment, en la creació d'aquest equipament.

Prestatgeria amb llibres en una biblioteca
Imatge de l'interior de la biblioteca | Cedida

Pel que fa als llibres i els materials que es poden consultar, provenen principalment de les donacions particulars. També de diferents llibreries, editorials, escriptors i fins i tot il·lustradors.

L'Ajuntament de les Piles, per la seva part, ha posat a disposició l'espai, un  equipament municipal  el qual estava en desús. També ha dotat la biblioteca del mobiliari suficient i destinarà anualment una partida pressupostària per ampliar el catàleg.

Autoservei

Pel que fa al préstec de llibres, es fa mode d’autoservei. D'aquesta manera, es confia que tothom qui agafi un llibre, ho comuniqui degudament. Quan ho retorni també, segons la normativa establerta en cada moment.

Segons fonts municipals, la biblioteca estarà oberta de dilluns a divendres de 08.30 h a 20.00 h. Els dissabtes, diumenges i festius de 09.30 h a 20.30 h. 

Alhora, per a poder participar en les activitats, els clubs de lectura, els tallers i esdeveniments que s’aniran fent, cal ser membre d'El Riu i tenir el  carnet.