Barracot actual de l'escola Sant Roc de Rocafort de Queralt

Rocafort de Queralt tindrà una nova escola que promourà la sostenibilitat i l’eficiència energètica

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ahir va signar el conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament

Rocafort de Queralt tindrà, per fi, un nou edifici per a l’Escola Sant Roc. Així ho va assegurar, ahir al matí, Josep Bargalló, el conseller d’Educació del govern de la Generalitat de Catalunya, arran de la visita institucional que va fer en aquest municipi de la Conca de Barberà. De fet, durant l’estada es va rubricar el conveni entre Educació i el consistori municipal, en el qual s’estableix que l’aportació de l’administració catalana per a l’execució de les obres tindrà un import de 685.000 euros i 65.000 euros aniran a càrrec de l’Ajuntament.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquesta és una notícia molt celebrada per tots els rocafortins, ja que es tracta d’una demanda molt reivindicada històricament al poble, causa de l’estat i les condicions de les instal·lacions actuals, que no són òptimes per acollir la dotzena d’alumnes  que té aquesta escola rural en l’actualitat.

Una ZER instal·lada en un barracot

En aquest sentit, l’escola actual, integrada en la ZER Conca de Barberà, s’ubica en un barracot, una construcció que es va definir com a provisional fa alguns anys però que el seu ús s’ha dilatat, en el temps, més del previst. El nou edifici, doncs, es construirà a partir de  2021 en el mateix espai que l’actual, tindrà molta més capacitat i el pati es situarà en el punt on ara hi ha el barracot.

Signatura del conveni de l'escola amb Josep Bargalló
Moment de la signatura del conveni | Àngel Ullate

A més, seguint la tendència de  sostenibilitat  que impera arreu del municipi, la nova escola comptarà amb els recursos suficients per tal de guanyar en eficiència energètica i amb la vista posada en l’autoabastiment. Així, tindrà un menjador i una biblioteca pròpia, i si no hi ha cap contratemps es calcula que el nou centre educatiu pugui entrar en funcionament durant el curs 2021-2022.

Un atractiu més per al poble

Que Rocafort de Queralt  compti amb una escola en condicions i amb tots els recursos necessaris és una bona notícia per al municipi, pel fet que això permet que els xiquets i xiquetes puguin rebre l’educació primària al mateix poble, sense necessitat de desplaçar-se. Això també ofereix una gran comoditat  als veïns i, a més, d’altres localitats properes podran fer ús d’una escola de primer nivell d’una manera més propera i en contacte amb el territori.

En aquest sentit, Josep Bargalló  va afirmar ahir que, amb aquest projecte, «la Generalitat aposta pel  món rural, ja que el país només té futur amb l'equilibri territorial i amb el poblament de tot el territori».

Josep Bargalló a l'escola de Rocafort de Queralt
Josep Bargalló va visitar, ahir, l'escola de Rocafort de Queralt | Àngel Ullate