Imatge de les dues parelles de gegants al taller

Els gegants de Vimbodí i Poblet enceten una nova etapa després de la seva restauració

La nova imatge de les figures es va presentar aquest cap de setmana a la ciutadania

Nova etapa per als  gegants de Vimbodí i Poblet. El Grèvol i Nerola, les figures més destacades de la cultura tradicional del municipi, enceten una nova època després del procés de  restauració que va finalitzar aquest passat dissabte. En concret, es va dur a terme la presentació oficial de les noves figures, totalment renovades.

El procés de restauració ha estat molt elaborat. S'ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració la Colla Gegantera de Falset. Ha cedit les seves figures com a mostra per una restauració que ha servit per arranjar dues figures que estaven recobertes per diverses capes de resina de polièster.
 

Finalment —i després d'una tasca d'arranjament que es va iniciar el mes de novembre de l'any passat— les tasques de restauració del Taller Avall  s'han donat per finalitzades.
 

Aprofitant l'avinentesa d'aquesta intervenció, diversos artistes locals han creat  complements per als dos gegants que posen en relleu la rica tradició artesanal del poble. Entre els nous elements que lluiran les figures destaquen les joies de vidre bufat per l'artista Rafa Abdon. També un pomell de vímet de mans de l'Anna Sínia, un nou detall floral i l'arranjament reciclatge del vestuari.
 

Alguns d'aquests nous elements es presentaran en la nova edició del  Vitrum, prevista per al pròxim cap de setmana.

Dos gegants amb una intensa trajectòria

La tasca de restauració que s'ha dut a terme al taller de Reus no significa la primera vegada que les dues figures viatgen fins a Reus. De fet, les dues figures —signades l'any 1955 al Taller Ingenio— van ser els gegants del barri Santa Teresa de Reus entre els anys 1955 i 1966.
 

Posteriorment, els dos gegants van ser adquirits per l'Espluga de Francolí i finalment van passar a mans de Vimbodí i Poblet durant els anys 80. En tota aquesta trajectòria, els gegants han patit diverses intervencions, que ara s'han vist gràcies a la tasca intensa i dedicada de tots els implicats.