L'ONG Nova Eucària denuncia maltractament de gossos en una residència canina de Vilaverd

Asseguren que els animals estan desatesos i tancats en gàbies plenes de femta

L’ONG Nova Eucària ha denunciat un possible cas de maltractament animal en una residència canina de Vilaverd, a la Conca de Barberà. En un comunicat, asseguren que aquest, és un «lloc enganyós en el qual desenes de gossos són emmagatzemats per sempre en unes gàbies nauseabundes en les quals se'ls obliga a sobreviure en captivitat».

Un equip d’aquesta ONG ha fet públic un vídeo gravat a les instal·lacions d’aquesta residència on denuncien els fets. En les imatges, asseguren que es mostren «gossos tancats i totalment desatesos, amb capes de femta i sense aliment disponible,  animals malalts sense atenció i cadells tremolant de por i fred».

Nova Eucària interposarà una querella i presentarà una proposta per salvar els gossos

Des de Nova Eucària asseguren que interposaran una querella per aclarir els fets i «per aconseguir tancar aquests centres, tot condemnant els culpables dels delictes de maltractament animal», han expressat.  

En aquesta línia afirmen que volen que la querella també serveixi «per destapar la trama de la prevaricació i omissió de funcions estructural de les administracions competents, que permeten l'existència al Camp de Tarragona d'aquests llocs i destinen els animals decomissats en altres procediments a aquests llocs de mort i corrupció», asseguren.

L’ONG també vol presentar una proposta per poder salvar aquests gossos.