Imatge d'una cresta de la vall de castellfollit

Neix una nova ruta interpretativa de la vall de Castellfollit, al Paratge Natural de Poblet

La proposta pretén destacar que la vall està catalogada com a Geozona, és a dir, Zona d’Interès Geològic

El Paratge Natural de Poblet compta amb una nova ruta  interpretativa ecoturística. Porta per nom «Castellfollit. Sorgit de l’interior de la Terra», i proposa un recorregut que transcorre per la  vall de Castellfollit.

La proposta pretén destacar que la vall està catalogada com a Geozona, és a dir, Zona d’Interès Geològic gràcies al seu modelat granític, resultat dels agents atmosfèrics. En aquest sentit, el passeig transcorre pel vessant dret de la part baixa de Castellfollit per veure les diferents morfologies de roques granítiques, pedreres que es van explotar en els primers 70 anys del segle XX i altres elements d’interès del patrimoni natural  característic de les diferents estacions de l'any.

Es tracta d'una iniciativa de la cooperativa Reboll, que pretén convidar a la reflexió sobre com el paisatge ha arribat a ser com és i també com es pot contribuir a fer-ne una millor gestió ambiental.

Una ruta reflexiva

La primera de les sortides estava programada pel diumenge dia 24 d'abril, però els organitzadors van decidir suspendre l’activitat a causa de l’excés d’aigua a la zona, després de les darreres  tempestes. Amb tot, properament s'anunciaran noves dates per a la sortida. 

El tipus d'activitat és una ruta senderista interpretativa i reflexiva que té una durada d'unes 3 hores i 30 minuts. La dificultat és baixa, amb uns 5 quilòmetres de recorregut i uns 225 metres de desnivell positiu acumulat. El preu de la inscripció és de 10 euros per persona i, pel que fa als grups de màxim 12 persones, és de 90 euros.

Un bolet pintat en un arbre
Bosc Pintat de Poblet | Cedida

El bosc pintat

Fa pocs anys que l'espai compta amb una altra proposta del tot singular. Es tracta del bosc pintat  de Poblet, on es pot descobrir la ruta del bosc de Castellfollit a la població de Vimbodí i Poblet. És una ruta micològica on els bolets i també els arbres en són els protagonistes.

En aquest sentit, el bosc de Castellfollit  conté una gran diversitat micològica, ja que hi ha comptabilitzades més de 700 espècies diferents. La ruta pot ser una manera diferent de descobrir els bolets amb els nens, ja que durant la ruta s'hi troben diferents panells informatius sobre algunes espècies.