Disseny d'un edifici

Sarral estrenarà la nova Sala de Vetlles amb una jornada de portes obertes

La inversió és de 430.000 euros, finançats pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona

La sala de vetlles de Sarral ja és una realitat. De fet, aquest proper diumenge dia 19 de desembre, l'equipament oferirà una jornada de portes obertes amb la finalitat que tots els veïns i veïnes del municipi coneguin les noves instal·lacions.

Es tracta d'un dels equipaments bàsics més esperats, ja que fins ara els sarralencs havien de fer les vetlles als municipis pròxims com el tanatori de Montblanc. En aquest sentit, actualment el poble té uns 1.700 habitants i la sala de vetlles és del tot necessària, ja que és un servei bàsic i per aquest motiu s'ha apostat perquè la  gestió sigui municipal.

Qualsevol persona podrà contractar els serveis de la funerària que prefereixi i aquesta serà l'encarregada de llogar l'ús de la sala a l'ajuntament. 

Ubicada al costat del cementiri

La nova sala es troba ubicada al costat del cementiri, a peu de la carretera, en un terreny que és de titularitat municipal. L'equipament té una mida de gairebé 300 metres quadrats. Hi ha una sala principal de 170 metres quadrats, una cotxera i una sala pel difunt.

També un  aparcament  pels familiars, un vestíbul, serveis i un porxo de 40 metres quadrats amb un gran jardí a l’entrada.

Pel que fa al disseny, com no podia ser d'altra manera, s'ha fet servir l'alabastre, un guix que és emblemàtic i de llarga tradició al municipi de Sarral. Concretament, hi ha un banc construït amb aquest material i s'han folrat algunes de les parets de la nova sala de vetlles.

Aquesta acció forma part dels compromisos electorals de la FIC i ERC, les dues candidatures que ara comparteixen govern a Sarral. La inversió és de 430.000 euros, finançats pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.