Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un grup de nens fan activitats al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí.

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga presenta les seves propostes educatives per al proper curs escolar

El Museu està a disposició de les diverses comunitats educatives per dur a terme projectes en comú

Un grup de nens fan activitats al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí.
El Museu presenta noves propostes de cara al curs vinent. | Cedida

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ja s’està posant a punt per al curs escolar 2019-2020. És per això que ja tenen enllestit el projecte educatiu per al curs vinent amb interessants activitats i propostes per a dur a terme amb la comunitat educativa.

Per una banda hi ha activitats adreçades als alumnes d’educació secundària i batxillerat, com ‘Conreant futur’ on es pot conèixer com es treballava la terra antigament, què suposa l’agricultura en l’alimentació de les persones,  aprendre a respectar les plantes i els éssers vius de l’hort i generar consciència  sobre els reptes de futur vinculats a l’alimentació sostenible, tot fomentant l’esperit crític i el treball cooperatiu.

Per als alumnes de primària hi ha la proposta ‘Som terra’, per tal de repensar verbs com el ser, el conviure, el conèixer i el fer, cercant una relació més sostenible amb el planeta.

Per als més petitons d’educació infantil i fins a educació primària hi ha la proposta ‘L’aigua en joc’, on comprendran la importància de l’aigua en les nostres vides. Aquesta activitat també s’adapta a altres nivells educatius.

Per conèixer què s’amaga als boscos i la importància que tenen, es presenta la proposta ‘Els secrets del bosc’.

Viatjar en el temps o aprendre com eren els oficis al món rural

També hi ha propostes per a tots els cursos com l’herbari fotogràfic, on els estudiants es poden posar a la pell de la botànica Anna Atkins fent un ‘viatge’ a l'any 1843; l’activitat ‘Aprenents!, amb una visita guiada als oficis tradicionals del món rural; la proposta ‘Natural/Artificial’, per potencial el ser crític a partir de l’art contemporani.

La proposta ‘Batuca reciclada’ acosta els estudiants de primària i secundària al reciclatge, tot experimentant el ritme.

De cara a Nadal, com cada any, es fa l’activitat ‘El tió ens explica els secrets del bosc’, per descobrir d’on ve el tió i altres coses que amaguen els boscos.

Segueix endavant també el projecte ‘Un museu a l’aula’, que s’ha dut a terme enguany amb els instituts del Morell i de l’Espluga, amb interessants resultats.

Per descomptat, una altra de les propostes és la visita a l’exposició ‘Plàstic’,  una de les grans apostes d’aquesta temporada del Museu que convida a reflexionar sobre la dualitat i el paper que té un material com el plàstic en la nostra societat.