Un autobús Plana

La Conca de Barberà posa en marxa tres noves rutes de transport de viatgers

El servei entrarà en funcionament el dilluns dia 1 de març

La Conca de Barberà estrena 3  noves rutes  de transport públic. Així, a partir del dilluns dia 1 de març, els veïns i les veïnes de la comarca ja podran fer ús d'alguna de les noves rutes que enllacen diversos municipis de la comarca i també amb Reus.

Per exemple, la línia Vallverd-Rocafort de Queralt-Montbrió de la Marca-Sarral circularà els dijous al matí d'anada i al migdia de tornada. Pel que fa a la línia de Santa Coloma de Queralt a Montblanc, circularà els dimarts i els divendres al matí. A més, la línia de Montblanc a Reus  circularà els dimarts i  els divendres al matí d'anada, i a la tarda de tornada.

En aquest sentit, cal destacar que l'horari establert per a la ruta de Santa Coloma de Queralt a Montblanc, està pensat per poder fer transbord a Montblanc amb la línia Lleida-Tarragona i la línia  Montblanc-Reus. Pel que fa al retorn de la línia Reus-Montblanc a les 18.10 h també està pensat per fer transbord amb la línia Tarragona-Lleida, i la línia Tarragona-Igualada que arriben a Montblanc diàriament a les 18.40 h. Pel que fa la línia Montblanc-Reus al matí s'ha establert parada a  Alcover, ja que els habitants de Vilaverd  tenen el CAP de referència a Alcover. 

La comarca compta amb 12 línies 

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya col·laboren des de l'any 1993 per a millorar la xarxa de transport públic de viatgers per carretera de la Conca de Barberà, per permetre la integració d'aquesta a aquells municipis que no gaudeixen de cap servei de  transport públic de viatgers per carretera i també per millorar les comunicacions existents donant solucions específiques a les necessitats de desplaçament de la població. Així, actualment, es dona servei als municipis de la comarcal amb un total de 12 línies, comptant les noves. D'aquestes, les rutes de Biure-Conesa-les Piles-Guialmons Sta. Coloma de Queralt i la Vilanova de Prades-Vallclara-l'Espluga de Francolí -Vimbodí són mixtes de  viatgers i escolar.

En total, 3.239 persones van utilitzar el servei de transport de viatgers de la Conca de Barberà el 2020, i va ser la línia 1, la que fa el trajecte: Vilanova de Prades – Vallclara - Vimbodí - l'Espluga de Francolí – Montblanc, la que va registrar més passatgers, un total de 716.