Montblanc

Novetat turística: Montblanc estrena dues noves visites autoguiades

Són dues gimcanes presentades en suport de paper amb il·lustracions i fotografies, proves a fer i enigmes a resoldre, i un plànol de la vila

L'Ajuntament de Montblanc, a través de l’Oficina de Turisme, posa en marxa les noves visites autoguiades  adreçades a famílies que viatgen amb infants. Complementen la visita guiada Explora Montblanc que s’ofereix els caps de setmana a les 10.30 h del matí.

Es tracta d’Explora Montblanc al teu aire (per a fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i Descobreix la persona impostora de Montblanc (per als de 9 a 12 anys). Precisament s’han pensat per a aquelles famílies que desitgen conèixer millor Montblanc però que per qualsevol raó no han pogut fer la visita guiada.

Són dues gimcanes presentades en suport de paper amb il·lustracions i fotografies, proves a fer i enigmes a resoldre, i un plànol de la vila. S’adrecen a petits i a grans, amb l’objectiu de gaudir i aprendre realitzant activitats de descoberta conjunta. A diferència de la visita guiada, es pot fer a qualsevol hora del dia o, fins i tot, en més d’una jornada.

En l’era de la digitalització s’ha apostat pel paper, el llapis i el treball intergeneracional en equip. Això sí, es complementa amb informacions que es poden obtenir mitjançant codis QR i es convida a compartir fotografies a les xarxes amb les etiquetes de promoció turística #MontblancMedieval, #VilaAmbCaràcter i #RespiraMontblanc. 

Es comercialitzaran a l’Oficina de Turisme al preu de 10 euros i s’acompanyaran d’un llapis per poder anar escrivint i dibuixant segons la prova que es faci. L’edició d’aquest nou material s’ha acompanyat amb la impressió d’un full volant de promoció així com les adaptacions per a bàners i anuncis, ja que s’ha previst realitzar una campanya de comunicació per donar-los a conèixer.

El procés

L’Oficina de Turisme  va començar a treballar-hi la primavera de 2021. Durant els primers mesos es van enllestir la conceptualització de les dues propostes, l’elaboració de continguts i els esborranys d’imatge. A partir d’una primera versió del material el passat mes de novembre es va realitzar una prova pilot de cada proposta amb la participació de famílies amb infants que no eren de Montblanc.

Un cop validada la proposta, gràcies a aquest test es van incorporar millores i retocs i es va disposar d’una primera versió definitiva en  català a partir de la qual es van fer les traduccions al castellà, el francès i l’anglès.