Imatge de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí

Novetats sobre el cas d'assetjament a una treballadora de l'Ajuntament de l'Espluga

El cas va ser denunciat el juliol de 2016

Novetats en el cas del treballador  de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí acusat d’haver agredit sexualment una treballadora de l’Oficina de Turisme l’any 2016. Fa mig any, el consistori va anunciar la retirada del càrrec i l’obertura d’un expedient disciplinari a un treballador de la corporació municipal.

Avui, mitjançant un comunicat, l'equip de govern ha anunciat que expedient ha estat arxivat després de sis mesos de la seva execució. Aquesta resolució comporta l’aixecament automàtic de les  mesures cautelars d’apartar temporalment el treballador del seu lloc de treball.

En el text, l’Ajuntament de l’Espluga assegura que va procedir amb l’obertura d’un expedient disciplinari  després de rebre nova informació sobre el presumpte assetjament sexual continuat d’aquesta persona cap a una treballadora de la mateixa corporació.

Una denúncia l'any 2016

El cas va ser denunciat el juliol de  2016. Quan es van conèixer els fets, el consistori va exposar que «per tal de donar les màximes garanties en la instrucció de l'expedient, decretava la mesura cautelar d'apartar temporalment el treballador del seu lloc de feina».

De fet, aquesta és una mesura que permet la  legislació vigent en aquests tipus de procediments.

Ara bé, l'Ajuntament ja va expressar que respectava la presumpció d'innocència de l'acusat. Pel que fa a la via judicial, l'equip de govern va sol·licitar personar-se en la causa com a acusació popular en el procediment.