Imatge del mirador que s'ha habilitat a la TV-7002

Obre al trànsit la renovada carretera TV-7002 entre Vimbodí i Poblet

La Diputació de Tarragona ha millorat la seguretat de la via amb una inversió d'1,9 milions d'euros

La carretera TV-7002, que connecta la vila de Vimbodí amb el Monestir de Poblet, dins del seu terme municipal, ja és oberta al trànsit. La Diputació de Tarragona, titular d’aquesta via, ha finalitzat les obres de millora iniciades fa un any. Amb aquests treballs es culmina la segona i última fase de la remodelació integral d’aquesta carretera.

Aquesta segona fase d'obres ha suposat una inversió d'1,9 milions d'euros. Cal recordar que aquesta via és considerada l’accés natural al Monestir de Poblet per als usuaris procedents de Lleida i de les comarques de Ponent per l'N-240, passant per Vimbodí.

Actuacions per a millorar la seguretat viària

Els treballs executats a la TV-7002 han millorat la seguretat de la carretera, ampliant la calçada fins als 6,3 metres, remodelant revolts, interseccions i els ponts existents, i renovant la senyalització. Així mateix, també s’ha habilitat un itinerari segur per a ciclistes i vianants, de 3,89 quilòmetres, donant continuïtat així al carril bici que ja es va fer en la primera fase del projecte.

Aquest vial transcorre en paral·lel a la carretera fins al punt quilomètric 1,820, punt on es desvia pel camí de Milmanda fins a la T-700. Per últim, per poder contemplar i gaudir de bones vistes del Monestir de Poblet i dels elements singulars del paisatge de la zona, s’ha habilitat un mirador panoràmic al costat dret de la via entre el punt quilomètric 2,100 i el 2,205.

En total, els treballs d'aquesta segona fase de condicionament de la TV-7002 al municipi de Vimbodí i Poblet han permès millorar 3,3 quilòmetres de la via, amb una inversió de més d'1,9 milions d'euros.

Aquestes obres han complementat la millora que es va iniciar l'any 2011 al tram comprés entre el nucli urbà i fins al punt quilomètric 0,700, en la qual es va construir el viaducte sobre el riu Milans i es van eliminar punts que presentaven perill per a la circulació viària.