Arcs de pedra en obres

Vialitat al Mirador de la Conca: Forès avança en les millores de Ca l'Hostaler Antic

Es tracta d'un projecte del tot emblemàtic que permetrà millorar la connectivitat entre el mirador i la part baixa del poble

Forès segueix amb l'obra de  rehabilitació  de Ca l’Hostaler Antic. Es tracta d'un projecte del tot emblemàtic per aquest municipi de la Conca de Barberà que permetrà millorar la connectivitat entre el  mirador i la part baixa del poble.

En aquest sentit, les obres permetran recuperar i posar en valor elements arquitectònics singulars. Segons fonts municipals, «a dia d'avui ja s'han executat les escales d’obra, la pavimentació de la nova plaça i aviat es començaran a realitzar les instal·lacions i aixecar tancaments». Així doncs, es manté la data prevista de finalització durant aquest mes de novembre.

Recuperació de dos grans arcs

Durant l’execució dels treballs arqueològics, sota la direcció de l’arqueòleg Isidre Pastor, es van recuperar un seguit d’elements constructius d’aquesta edificació. En concret, cal destacar la rehabilitació de dos grans arcs apuntats, testimonis de la seva evolució arquitectònica.

Amb tot, des de Forès asseguren que «la troballa més rellevant és, sens dubte, l’obra d’un forn de pa de grans dimensions que es localitza just per sota del vial del carrer Major». Ara bé, malgrat els esforços dels tècnics municipals, el precari estat de conservació no permetrà una  reconstrucció d’aquest element singular.

Obres al mirador de Forès
Imatge de l'estat actual de les obres | Ajuntament de Forès

Alternativament, es proposarà una intervenció realitzada amb forja molt més lleugera. Això permetrà configurar una reconstrucció en tres dimensions dels elements mancants que quedarà integrada en el nou projecte arquitectònic.

Aquesta proposta permetrà apreciar tota la  rellevància  d’aquesta estructura i, així mateix, recuperar un element del patrimoni històric del poble de Forès.

Bon ritme en les obres

Les obres de millora de la vialitat de l’espai antigament ocupat per Ca l’Hostaler Antic han seguit el ritme previst. A finals d'estiu, van arribar al seu equinocci i llavors ja s'havia construït el tram d’escales que comuniquen el Raval amb el carrer Major.

L’estructura bastida s'ha recobert amb pedra treballada a mà de manera artesanal, per tal de buscar l’harmonia amb la resta d’edificis que acompanyen aquest espai.