Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Es millora la seguretat de Sant Magí de la Brufaganya amb unes obres al campanar

Havien caigut els materials d’un dels campanars, la qual cosa presentava un perill per a la seguretat de les persones

El cambril de Sant Magí durant una visita guiada.
El cambril de Sant Magí durant una visita guiada durant les Jornades de Patrimoni. | Joan Solé

 

Recentment s’han dut a terme diverses obres en la Santuari de la Brufaganya. La més urgent ha estat una intervenció en un dels campanars. S’havien desprès alguns materials del seu revocat, circumstància que va fer veure que tota la part del capdamunt  presentava deficiències que podien ser perilloses per a la seguretat de les persones.

Amb aquesta actuació s’han corregit aquestes deficiències a la vegada que s’ha millorat notablement la il·luminació interior, especialment la del presbiteri.

Gràcies a aquestes obres es podrà donar un millor servei i amb una seguretat superior a les activitats religioses i també culturals que cada vegada es fan més sovint al voltant de la Brufaganya.

Els treballs s’han pogut dur a terme gràcies a una subvenció que la Diputació de Tarragona ha concedit a la Parròquia de Sant Magí de Rocamora per fer diverses obres al Santuari  de la Brufaganya. En concret, s’han donat 1467 euros pels desperfectes del campanar i per la il·luminació interior. Cal destacar que l’any 2017, aquesta parròquia també va poder fer altres obres amb una altra subvenció de la Diputació de 569 euros, invertits en lluminàries del Santuari.

Jornades de Patrimoni al Santuari de Sant Magí

D’altra banda, del 12 al 14 d’octubre l’Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn va organitzar visites guiades al Santuari, basades en els escrits del llibre ‘Història de Sant Magí’ de Mossèn Joan Segura.  Les visites es van emmarcar en les Jornades Europees de Patrimoni dins de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Una cinquantena de persones van participar en aquestes jornades i es van atansar a Sant Magí per  escoltar les explicacions i visitar tots els racons de l’edifici que normalment queden ocults als ulls dels visitants. Va ser una manera de donar a conèixer el patrimoni de la Brufaganya, no tan sols l’arquitectònic, que en aquest cas no té una importància excepcional, sinó també l’etnològic i religiós que, en aquest aspecte, sí que té una gran rellevància.