Teulada en obres del Sindicat de Vinyaters de Montblanc

Finalitza la remodelació de la teulada del Sindicat de Vinyaters de Montblanc

Aquesta intervenció ha tingut un cost de gairebé 125.000 euros

Després de mesos de treball, finalitza la remodelació de la teulada de la part més antiga del Sindicat de Vinyaters de Montblanc. La teulada del Sindicat es trobava en molt mal estat, per la qual cosa s’ha procedit al seu tancament, evitant despreniments, infiltracions i millorant la seguretat de la construcció. Aquesta intervenció ha estat de, gairebé, 125.000 euros.

L’Ajuntament de Montblanc va adquirir aquest emblemàtic edifici modernista l’any 2012. Des d’aquest moment s’ha anat remodelant l’espai amb l’establiment d’àrees com l’Oficina de Turisme o l’Agrobotiga. Tanmateix, encara queden diversos espais que cal millorar, ja que molts tancaments i part de la teulada continua mostrant desperfectes.

A finals del 2020 es van enderrocar diferents tines de la part nova del Sindicat, així com es va instal·lar una nova escala que connecta l’Oficina de Turisme amb el celler. Ara, s’hi suma la remodelació  de la teulada de la part antiga. Per tant, s’aniran realitzant noves intervencions perquè, definitivament, l’antic celler cooperatiu pugui desenvolupar adequadament la seva nova funció de convertir-se en el punt 0 de l’experiència turística a Montblanc fomentada en el turisme familiar, i esdevenir un pol d’atracció de visitants al municipi i a la comarca.

Ara es continuarà treballant per potenciar aquest espai, ubicat en una de les entrades de la vila medieval. El Sindicat de Vinyaters ha d’esdevenir un pol d’atracció de visitants a Montblanc i la Conca de Barberà. Per aquest motiu, s’estan treballant diferents propostes que es desenvoluparan en futures fases, per tal de fer efectives aquestes ambicioses remodelacions.

Aquestes obres s’estan realitzant en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona, amb la voluntat que el celler cooperatiu d’estil modernista esdevingui un centre turístic de recepció de visitants.