Actuació a la Nit 5.1

Maridar música i monòlegs amb els millors vins: torna la Nit 5.1 de la Conca 5.1

Barberà de la Conca es converteix un any més en l'aparador dels millors monologuistes i artistes catalans durant dos dies

La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu  La Nit 5.1  al Castell templer de Barberà de la Conca. En l’acte de presentació  Leandre Romeu Serra, coordinador de la Conca 5.1, va destacar la voluntat de l’Associació de consolidar La Nit 5.1 a Barberà de la Conca així com també de mantenir els dos dies d’activitats que es va iniciar l’any anterior per tal d’ampliar l'oferta cultural d’estiu a la comarca i arran de la bona resposta rebuda pel públic en l’edició anterior. Ara, l'organització ha tancat el programa de La Nit 5.1 2022 amb la presentació de l'oferta gastronòmica i vitivinícola que sempre acompanya la proposta cultural ja anunciada anteriorment.

La gastronomia principal de l’esdeveniment anirà a càrrec del restaurant tarragoní El Llagut que oferirà els seus platets i tapes característiques d’arrossos, productes mariners i vegetals. Els postres dolços i salats aniran a càrrec del recent reestrenat establiment barberenc La Botigueta del Portal Dinou. Aquest any una de les grans novetats serà la parada de gelats amb l’establiment montblanquí Cal Xixonenc amb el David Garcia al capdavant.

Pel que fa un dels aspectes centrals de la festa, el vi, aquest any els elaboradors de vi seran els cellers  de Barberà de la Conca; Carlania, Cooperativa Barberà de la Conca, Pla de la Masó i Tarannà poètic. També hi serà el celler de Montblanc, Mas Foraster. I com a cellers convidats en aquesta edició ens trobarem amb el celler del Montsant; Celler de l’Era, el celler de la Vall del Corb; Celler Cercavins i el celler de Rodonyà; Vinya Janine. En aquesta edició la cervesa artesana també hi tindrà el seu espai. Se n’encarregarà de servir-la la empresa Cerveses Les Clandestines  que repeteix de l’edició anterior.

18 artistes convidats: els millors monologuistes i artistes catalans

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà finalment amb 18 artistes; 10 grups de música i 8 monologuistes. El divendres 22 de juliol hi hauran els concerts d’El Petit de Cal Eril, Guineu, Reïna, Flora i Ponent Roots. I els monòlegs de Marc Sarrats, Irene Minovas, Marta Bosch i Josep Català. El dissabte 23 de juliol hi haurà els concerts de Queralt Lahoz, Maio, Maria Hein, Rombo i Dj Lupe. I els monòlegs de Manel Vidal, Raquel Hervàs, Elisenda Pineda i Modgi.

Assistents a la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa de presentació | Cedida

Els dos dies s’obriran portes a les 19.00 h, hora en què començaran les actuacions que duraran fins a la 01.00 h de la matinada. Els abonaments pels dos dies i les entrades per dies de forma separada ja estan a la venda a en aquesta pàgina web i a la web de La Conca 5.1.

El material gràfic

La il·lustradora vallenca Marina Barberà ha sigut l’artista escollida per La Conca 5.1 per fer-se càrrec de tot el material gràfic i  cartelleria  de l’esdeveniment. Barberà ha comentat que ha volgut reflectir en el cartell diversos aspectes que formen part de la festa com el vi, la gastronomia, els artistes musicals, etc. Així com també elements del poble de Barberà de la Conca com els arcs del Castell Templer o un vitrall de la Cooperativa Agrícola.