Persones assajant als pastorets de Montblanc

Els Pastorets de Montblanc tornen a l'escenari dos anys després

També s’estrenaran dos decorats nous: el bosc tenebrós i el carrer de Betlem

Després de l’aturada de l’activitat a causa de la Covid-19, els Pastorets  de Montblanc tornen a l'escenari. En aquest sentit, fa algunes setmanes que s'ha donat el tret de sortida a la nova temporada d’aquesta representació nadalenca amb l'inici dels preparatius.

Han començat els assajos amb un repertori renovat on hi participen una quarantena d’actors i actrius. També es recupera l’aforament  als teatres del 100%. De fet, la nova temporada s’espera amb molta expectativa i motivació per part del grup de teatre.

S'estrenaran nous decorats

S’estrenaran dos decorats nous: el bosc tenebrós i el carrer de Betlem. Aquests dos decorats, que defugen de les escenes pintades sobre paper que hi havia fins ara, seran amb relleu, il·luminació pròpia i elements tridimensionals que permetran una millor interacció amb els actors i actrius.

L’Associació Tècnics de Poble, encarregada de la llum i el so, també treballa per aportar tot un seguit de millores tècniques per oferir al públic nous efectes especials perquè l’espectacle guanyi en qualitat.

El nou decorat recrea un carrer de l’antiga província romana de Judea. Està compost per tres blocs: un arc element central, i dues cases a cada costat. L’arc està decorat amb relleus vegetals policromats. Es tracta d’un arc de ferradura i la volta està composta per la característica ceràmica roja de l’art jueu. Permetrà el pas dels actors i les actrius i deixarà veure el ciclorama que recrearà el cel amb el moment del dia desitjat.

Les cases del voltant són humils. Ambdues han recreat el forat al llindar on els jueus col·locaven pergamins amb textos sagrats (Mezuzà). Tenen portes i finestres que permetran el pas dels actors i les actrius. La casa de l’esquerra, fins i tot presenta un element decoratiu format per un mosaic de motius florals amb tons de blau.

El decorat s’ha pogut realitzar gràcies a l’Ajuntament de Montblanc i a la Fundació Martí l’Humà. És obra de l’escenògraf montblanquí, Ismael Porta; i de l’artista lillenca Anna López.

La colla infantil haurà d'esperar

Malgrat el retorn a l’activitat i les bones notícies, la colla infantil  dels Pastorets de Montblanc va decidir, per prudència, mantenir en suspensió les seves representacions un any més.