Pla general de les obres de l'autovia A-27

«Volem celeritat»: La nova exigència de l'Ajuntament de Montblanc en les obres l'A-27

La nova via anirà des de Lilla fins a l'accés a l'autopista

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i el regidor de pedanies de l’Ajuntament de Montblanc, Juanma Cabello, s’han reunit amb la subdirectora general de projectes del Ministerio de Transportes, Mobilidad y Agenda Urbana, Rosalía Bravo. L'objectiu ha estat analitzar l’estat d’execució de les  obres de l’A-27 i, en concret, per reclamar al govern de l’Estat l’acceleració en l’execució de la connexió d’aquesta via entre  Lilla i Montblanc.

La preocupació de l’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc rau en el fet que l’obertura al trànsit del túnel del coll de Lilla, prevista durant l’estiu de l’any vinent, provoqui «un coll d’ampolla en el trànsit de vehicles, el qual esdevingui un autèntic problema per als usuaris d’aquesta via» assenyalava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, mentre afegia que «l’administració central ha de ser molt més àgil a l’hora de dissenyar el desenvolupament d’aquesta via, una artèria imprescindible per garantir la correcta connexió de l’A-27 fins a l’entrada a l’autopista a Montblanc».

De manera paral·lela, des de l’Ajuntament de Montblanc també es segueix el desenvolupament del projecte de construcció del pont de can Magre, una «infraestructura molt necessària per garantir el trànsit i el pas de vehicles, especialment els agraris, a la zona de Lilla» apuntava el regidor de Pedanies, Juanma Cabello.

Des de l’inici dels treballs de construcció de l’A-27 l’Ajuntament de Montblanc ha realitzat un seguiment detallat de les obres en estreta col·laboració amb el govern de l’estat per garantir que aquestes obres es puguin desenvolupar correctament.

En aquest sentit, després de l’acord assolit amb el Ministerio de Transportes, Mobilidad y Agenda Urbana, per resoldre les esquerdes aparegudes en habitatges de Lilla a causa de la construcció d’aquesta  infraestructura, durant les darreres setmanes un equip tècnic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya està elaborant un peritatge dels danys causats. Una vegada estigui enllestit el document, des de l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació de Veïns i els afectats es treballarà per garantir la reparació dels danys.