El Monestir de Poblet va acollir aquest diumenge, 16 de setembre la quarta trobada de Pessebres Vivents de Catalunya. Després d’una primera edició a Corró d’Avall i les dues següents al Monestir de Montserrat, ara una quinzena de responsables dels Pessebres Vivents d’arreu del territori català s'han trobat a la Conca de Barberà, gràcies a la iniciativa del Pessebre Vivent de l’Espluga. La jornada ha estat dedicada a la formació prèvia a la nova temporada de representacions nadalenques.
Formació en xarxes socials i protecció de dades
La trobada ha començat de bon matí amb la rebuda de tots els Pessebres Vivents participants, seguit d'una ponència sobre l'ús de les xarxes socials per la difusió de les representacions amb Lleonard del Rio, de l'empresa Fila 12. La formació en matèria de gestió i protecció de dades –segons els canvis vigents de normativa i les necessitats d'aquest tipus de projecte– ha anat a càrrec d'Eva Cortés, de l'Ens de l'Associacionisme Cultural. Un dinar de germanor i una visita el Monestir de Santa Maria de Poblet ha completat la trobada.
Propera temporada de Pessebres Vivents
Amb aquesta trobada es dona inicia a la nova temporada de Pessebres Vivents a Catalunya, ja que amb el nou curs arrenquen també els preparatius de totes les representacions. En el cas de l'Espluga, el Pessebre Vivent –de caràcter biennal- no es tornarà a celebrarà fins el Nadal del 2019.
L'Espluga de Francolí inaugura la seu social del Pessebre Vivent
L'Espluga de Francolí va inaugurar el passat mes de juliol la nova seu social del Pessebre Vivent. El nou local està ubicat a carrer de Mig. Els encarregats de revelar la nova placa de l'edifici, inaugurant així la seu, van ser Jordi Torre Bergedà, regidor de turisme i cultura, i Jordi Filella i Castellvi, president de la Junta de Pessebres Vivents.
L'espai servirà de seu per a la mateixa entitat i també per guardar alguns dels materials més sensibles del pessebre. «El fet de tenir un local aquí permet donar continuïtat i visibilitat al pessebre i a l'Espluga de Francolí» ha dit el regidor. Jordi Filella, ha volgut donar les gràcies al municipi per l'acollida, «el vostre pessebre no és un pessebre qualsevol. Vosaltres acabeu de complir 50 anys, i això és molt fàcil de dir, però molt difícil de fer. Sou un dels primers pessebres vivents que s'ha representat a Catalunya».