Josep Andreu, alcalde de Montblanc

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc no aprova el trencament d'Agrupament Catalanista

Josep Andreu comunica que els regidors d’ERC podran tenir veu als plens

El passat 28 d’abril el regidor Oriol Pallissó va presentar una instància al registre de l'ajuntament. Demanava que els regidors Pallàs, Pere, Viñas i ell mateix com a portaveu constituïssin un nou grup municipal d’ERC.

Segons l’informe de secretaria de l’Ajuntament de Montblanc, aquesta decisió implicava que l’alcalde Josep Andreu i els regidors Francesc Benet i Santi Porta eren expulsats del grup municipal. Per tant, quedaven en situació de regidors no adscrits.

D’aquesta manera, la marca d’Agrupament Catalanista de Montblanc desapareixia i quatre dels 7 regidors d’Agrupament passaven a tenir grup propi com a ERC. Els altres tres passaven a ser regidors no adscrits, entre ells l'alcalde.

Per ser efectiva aquesta resolució i, en conseqüència la recomposició del consistori, era necessària l’aprovació  del ple. Els grups de l’oposició, Junts per Montblanc i el PSC s’han abstingut al·legant que aquest era un afer intern del grup municipal d’Agrupament.

Els regidors de l’equip de govern van votar, per primera vegada, de manera diferent. Josep Andreu, Francesc Benet, Santi Porta i Núria Besora hi han votat en contra.

Per tant, la proposta de modificació dels grups municipals ha estat rebutjada, gràcies al vot de qualitat de l’alcalde. La composició del consistori es manté en les mateixes condicions de com estava fins ara.

Josep Andreu, en declaracions en aquest mitjà, ha defensat la seva postura. Ha manifestat que «nosaltres no podem votar en contra d’allò que vam crear i que, a més, ha estat una fórmula d’èxit».

L’alcalde encara ha afegit que Pallissó «podrà tenir la paraula sempre que vulgui, com, de fet, sempre l’ha tingut qualsevol regidor».

Preguntat sobre la situació en què queda el consistori, Andreu ha respost que «seguirem governant l’ajuntament buscant els màxims consensos. Nosaltres mai hem volgut trencar res, al contrari, sempre hem treballat per sumar i seguir construint el Montblanc que anhelem».

Per la seva banda, Pallissó en desacord amb la votació va manifestar que no farien ús de la paraula