Una escena de la representació de la 'Llegenda de Sant Jordi' de la Setmana Medieval de Montblanc

La pluja obliga a suspendre les actuacions de la 'Llegenda de Sant Jordi' a Montblanc

S'havien exhaurit totes les entrades i es farà un retorn automàtic als usuaris

Montblanc es va veure obligada a suspendre  les dues funcions de la 'Representació de la llegenda de Sant Jordi', l'acte més emblemàtic del programa de la Setmana Medieval. Ambdues sessions d'aquest dissabte —a les nou i onze de la nit— es van haver d'anul·lar per la pluja.

Malgrat ser una situació insòlita, no és el primer cop que s'han de suspendre les dues sessions. Es donava la circumstància, a més, que enguany, en l'edició de la represa, s'havien esgotat totes les entrades.

Segons ha informat a l'ACN l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, organitzadora de la festa, es farà un retorn automàtic, en un termini màxim de 48 euros, als usuaris que van comprar entrades de l'espectacle. L'únic canal per adquirir-ne era a través del portal Codetickets.

El mal temps, fins i tot amb estones de lleu pedregada, també ha obligat aquest dissabte al matí a resituar un altre acte destacat del programa, el de l''Entrega de la Rosa' a l'església de Sant Francesc, quan el lloc habitual és al Foradot, un dels portals més coneguts i fotografiats de la muralla.

Però la 'Representació de la Llegenda', que també es fa en el mateix lloc, comporta un muntatge que impossibilita el seu trasllat a un espai interior —mou 400 actors, hi participen cavalls i es complementa amb 'maping' a les muralles. S'estima que l'anul·lació de les dues sessions afecta un miler d'espectadors, que és l'aforament total.

Montblanc s'omple de visitants en la represa de la Setmana Medieval

Malgrat la pluja que ha sigut intermitent durant tot el dia de Sant Jordi, Montblanc s'ha omplert de gom a gom aquest dissabte en la represa de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, en una 35a edició que es preveu de rècord.

Molta afluència en l'arrencada del primer cap de setmana d'una festa que dura deu dies i en la qual s'hi impliquen prop d'un miler de montblanquins, en un retorn al passat medieval de la vila. El mercat medieval guanya en parades: n'hi ha més d'un centenar.

La pluja ha acabat fent acte de presència i un dels actes tradicionals, l''Entrega de la rosa', s'ha hagut de fer a cobert, dins l'església de Sant Francesc, un escenari que els montblanquins no recordaven haver-ho vist mai.