Paco Alegria, pregoner de la Festa Major: «He ensenyat als meus fills que el poble és de tots»

L'acte s’ha dut a terme aquest divendres 7  de setembre a la sala de Plens de l'Ajuntament de Montblanc

Paco Alegria, compositor de l’himne de la Casa Andalusa i membre de l'Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà des de la seva fundació, ha obert oficialment aquest divendres, 7 de setembre, els actes de la Festa Major de Montblanc amb el pregó de festes des de la sala de Plens de l'Ajuntament de la Vila Ducal. L'acte, que ha omplert de públic l'espai, ha estat el tret de sortida d'una programació d'actes que s'allargarà fins a la Diada Nacional de Catalunya.

 

Alegria, que pronunciava el pregó, també, com a representant de l'Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà que enguany celebra el 25è aniversari i que ahir era distingida amb la medalla de plata de la vila, ha recordat un dels moments més importants en la seva vida com va ser l’arribada a la Vila Ducal, l’1 de setembre de 1973, dies abans de l’inici de la Festa Major. «Em va impressionar veure com la gent del poble hi participava, i des d’aquell moment he participat en el folklore de Montblanc tot el que he pogut», ha explicat.

Alegria, ha confessat que ha ensenyat als seus fills que «el poble és de tots» i que ells havien de participar en els actes que s'hi fan per, ha dit, «sentir-nos cada dia més orgullosos de ser de Montblanc. Alegria ha completat la seva intervenció amb el cant d’una cançó dedicada a l’alcalde i a la Mare de Déu de la Serra. L’acte ha acabat amb l’entrega per part del consistori de la figura de dos gegants de Montblanc.

Paco Alegria ha rebut per part de l'Ajuntament dues figures dels gegants de Montblanc.
Paco Alegria ha rebut per part de l'Ajuntament dues figures dels gegants de Montblanc. | J.V.

 

El Nunci pregona els actes de la Festa Major

En acabar el pregó, els actes s’han desplaçat a la plaça Major amb la tronada d’inici de la Festa Major i la cercavila i pregó popular de festes. Com és habitual, el Nunci ha pregonat pels carrers i places de la vila els actes de la Festa Major, acompanyat de les Timbales, 'Nanos', Gegants i Grallers de Montblanc.

El Nunci ha pregonat els actes de la Festa Major de Montblanc.
El Nunci ha pregonat els actes de la Festa Major de Montblanc. | J.V.