Candela Figueras

La periodista Candela Figueras farà el pregó de la 34a Setmana Medieval de Montblanc

Serà l'acte que donarà el tret de sortida a la festa, el 22 d'abril a la tarda

Candela Figueras Sabaté farà el pregó de la 34a Setmana Medieval  de Montblanc. La festa medieval de Catalunya escurça enguany la durada, del 22 al 25 d'abril, i es celebrarà amb estrictes mesures de seguretat a causa de la  pandèmia. Tots els actes seran a l'aire lliure i amb aforaments limitats, pels quals caldrà reservar entrada. El programa sencer es farà públic aquesta mateixa setmana, quan també es posaran a la venda les entrades.

El pregó tindrà lloc el dijous 22 d'abril  des de la plaça de Sant Francesc, un indret que juntament amb el Foradot seran els punts principals dels actes d'aquesta 34a Setmana Medieval. L'acte que inaugura la festa serà a les 18.00 h, i comptarà amb l'actuació dels balls de Banderes, Dúcties, Faranduleres i les cases nobles de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, organitzadora de la festa.

Candela Figueras és  periodista  i actualment treballa de guionista al conegut programa d'humor «APM» de Catalunya Ràdio. En la seva faceta de guionista també ha treballat en programes culturals com «Àrtic» (Betevé) o «Escala humana» (La2). Enguany, a TV3 ha estat la reportera del concurs sobre el patrimoni nacional «Batalla Monumental».

La trajectòria professional de Candela Figueras està centrada en la  televisió i la ràdio. Així va debutar al matinal «El matí i la mare que el va parir» de Ràdio Flaixbac (2006), i el mateix any, al programa despertador «Fricandó matiner» de Rac105. El 2007, es va estrenar com a presentadora d'informatius a «Notícies 8» (8TV) i a la Televisió de l'Hospitalet. En el seu extens currículum destaquen les set temporades en les quals va treballar com a productora i veu femenina de «La segona hora» de Rac1 (2009-2016), un programa d'humor líder a Catalunya en la seva franja horària. El 2017, va entrar a formar part de la redacció del magazín de tardes de TV3 «Tarda oberta». Com a ajudant de direcció, també ha format part del programa «La nit dels Òscars» (2018-19).