Diputació de Tarragona.

Rocafort de Queralt guanya el Premi Iniciativa Medi Ambient 2022 de la Diputació

Ho fa amb el projecte per a un menjador escolar sostenible a l'escola

L'Ajuntament de Rocafort de Queralt  ha guanyat el XVIII Premi Iniciativa Medi Ambient, amb una dotació de 5.000 euros, per un projecte que té per objectiu l'arrelament al municipi a través del menjador escolar, oferint un menjar de qualitat i de proximitat que fomenta la producció agroecològica local, amb respecte pel medi ambient i la lluita contra el  canvi climàtic.

És un projecte amb uns objectius de sostenibilitat ambiental i socioeconòmics ben definits i amb un alt valor de projecció per la seva capacitat de replicar-se en altres municipis amb característiques similars. També suposa una oportunitat en l'àmbit de l'economia circular, on l'origen i qualitats del producte, les persones que l'elaboren i el consumidor final estan estretament relacionats.

D'altra banda, la recuperació de la Val de Zafán com a via verda per part de l'Ajuntament d'Amposta, ha estat mereixedora d'un accèssit amb una dotació de 1.000 euros. L'antic recorregut ferroviari de la Val de Zafán unia la Ràpita amb la Puebla d'Híjar passant per Amposta, un traçat amb un alt valor natural i patrimonial que l'ajuntament d'Amposta està recuperant per convertir-lo en via verda per a vianants i ciclistes. 

En l'edició d'enguany s'han presentat un total de 10 projectes que promouen i incentiven actuacions destinades a la protecció del medi natural dels municipis de la demarcació, fomentant l'arrelament territorial, l'economia local i la valorització del patrimoni natural i cultural. 

La dotació econòmica del Premi Iniciativa Medi Ambient és d'un total de 6.000 euros; un primer premi dotat amb 5.000 euros i un accèssit de 1.000 euros. I l'objectiu d'aquest Premi Iniciativa Medi Ambient respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l'acció climàtica i la transformació del territori amb l'impuls de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica.