Paisatge de Montblanc

La recuperació de la Sallida de Montblanc obté el premi Iniciativa Medi Ambient 2021

Es tracta d'un premi que concedeix la Diputació de Tarragona

L’Ajuntament de Montblanc ha guanyat el XVII Premi Medi Ambient, amb una dotació de 5.000 euros. En concret, per un projecte que té per objectiu millorar ambientalment la Sallida, una zona humida d’elevat interès natural del municipi de la Conca de Barberà.

Es potenciaran les condicions òptimes perquè els ocells insectívors i ratpenats puguin refugiar-s’hi i nidificar, vetllant per la biodiversitat de la zona. La proposta planteja la integració de la zona com un espai per a l’educació ambiental i per al coneixement del medi i de la varietat d’espècies de flora i fauna pròpies de la zona.

Es vol potenciar-lo com un espai d’interès natural. La zona humida de la Sallida comprèn el tram del riu Francolí quan rep les aigües del riu Anguera, prop del pont de la fusta. Ocupa una superfície de 14 hectàrees i presenta un alt valor mediambiental.

En l’edició d’enguany s’han presentat un total de 12 projectes  que promouen i incentiven actuacions destinades a la protecció del medi natural dels municipis de la demarcació. Tenen com a objectiu fomentar l’arrelament territorial, l’economia local i la valorització del patrimoni natural i cultural.

De fet, l’objectiu del Premi Iniciativa Medi Ambient respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de treballar transversalment amb el món local. Es vol posar el focus en l’acció climàtica i la transformació del territori amb l’impuls de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica.