Imatge de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí presenta un pressupost de més de 7 milions d'euros per a 2022

S'augmenta un 8% respecte el de l'any anterior sense pujar la pressió fiscal a la ciutadania

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí presenta un pressupost de 7.297.00,99 euros per a l'any 2022. Des de les regidories s'ha treballat per a que l'impacte que suposa la desaparició de l'ingrés de l'IBI provinent de l'AP-2 es compensi amb els ingressos d'altres administracions. La xifra ascendia gairebé 120.000 euros.

En el nou pressupost, destaquen els ingressos de la subvenció de la Diputació de Tarragona, de 500.000 euros. És per a la construcció del ramal del CAT. També destaca la subvenció de 100.000 euros de l'Agència Catalana de Residus per a la millora de camins. Pel que fa a les despeses, augmenten un 5,9%.

En l'àmbit de Territori, es té previst finalitzar la redacció del document que actualitzarà els plans d'emergència locals. En el cas d'Urbanisme, destaca la remodelació  del carrer Joan Maragall. En el nou pressupost també s'ha previst una partida per a la nova línia de subvencions per a la rehabilitació d'habitatges.

Quant a Mobilitat, es duplica la partida de senyalització, amb 20.000 euros. Pel que fa a l'àrea d'Esports, es preveu la remodelació de la piscina, una acció que es calcula que pot tenir un cost de 270.000 euros. La intervenció suposarà un salt qualitatiu de les condicions de seguretat d'ús de l'equipament.

Una altra de les apostes de l'equip de govern és fer incidència en qüestions de  civisme, amb diferents campanyes temàtiques. En l'àrea de Salut, es preveu dotar el cotxe de Vigilància Municipal amb un desfibril·lador portàtil.

Les partides de l'àrea de Cultura reflecteixen l'aposta per una  programació cultural estable. En aquest sentit, es dona continuïtat al Casalet Kids, el nou cicle de concerts coliderat amb l'Escola Municipal de Música i la consolidació del Cicle Gaudí.

Pel que fa a Comerç, es contempla destinar 21.000 euros a dinamització comercial. En l'àmbit d'Educació es destaca una dotació de 19.000 euros per inversió a l'Escola Martí Poch. Des d'Acció Social es contempla una partida de 10.000 euros per Càritas per facilitar l'adquisició i el repartiment d'aliments.

En l'àmbit de Turisme hi haurà un augment de la inversió per a la nova zona d'autocaravanes. També hi ha una partida per gestionar la troballa dels gravats paleolítics de les Coves.