Castell de focs a l'Espluga de Francolí

L'Espluga no aprovarà els nous pressupostos fins a conèixer el seu estat econòmic real

L’equip de govern ha decidit prorrogar els pressupostos del 2019 indefinidament

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí no aprovarà, de moment, nous pressupostos, ja que l’equip de govern ha decidit prorrogar els pressupostos del 2019 indefinidament fins a disposar d’una proposta de pressupostos 2020 definitiva i basada en l’estat econòmic actual de l’Ajuntament. 

Hi ha diversos motius que han portat a l’equip de govern a prendre aquesta decisió; per una banda, el fet de no haver pogut tancar la liquidació del 2018 fins al mes de novembre  no ha permès regularitzar l’estat dels comptes de l’Ajuntament. Per altra banda, a causa que en la liquidació del 2018 no es respecta la regla de la despesa ni la d’estabilitat pressupostària l’Ajuntament de l’Espluga haurà d’assumir un Pla Econòmic Financer que té diverses implicacions a l’hora de dissenyar el pressupost 2020, i que havent-lo rebut a finals de novembre no hi hagut marge de temps per treballar-ho.

També, tal com ja ha comentat diverses vegades l’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal Minguella,  la situació administrativa de l’Ajuntament és complexa, ja que no es disposa de prou personal per fer front a les gestions que es requereixen actualment, ja que no hi ha secretari-interventor (actualment es cobreix aquesta necessitat amb una persona que ho fa de manera accidental) i també hi ha personal de baixa.

També cal tenir en compte que les gestions posteriors a la riuada han significat un augment de tràmits i procediments burocràtics  i també polítics als quals se’ls hi ha hagut de donar resposta de manera urgent, prioritzant-los davant d’altres tasques corrents de l’administració. 

La pròrroga del pressupost serà automàtica després que a data 1 de gener de 2020 no hi hagin uns nous pressupostos aprovats. El darrer Ple Municipal d’aquest any està previst per dimarts 23 de desembre. En paral·lel, des de govern i també des dels departaments administratius de l’Ajuntament de l’Espluga es treballarà per tal de poder disposar de la proposta definitiva dels pressupostos el més aviat possible per adequar les partides i inversions a les necessitats i projectes que es volen dur a terme aquest 2020.